Spellen

Gespeeld: Pieter Konijn - Het avontuur in het bos

Na de boekjes, de tv-serie en de film, komt Pieter Konijn nu tot leven in een spel. Wij houden van Pieter en al zijn dierenvriendjes. Het vrolijke en soms heel ondeugende konijn maakt gave avonturen mee. In het spel ga je mee op avontuur in het bos. En dat is Gaaf voor Kinderen van 4-6 jaar.
Kinderheld
Het konijn Pieter werd ruim honderd jaar geleden bedacht door Beatrix Potter. Sinds die tijd heeft hij heel wat beleefd en is het konijn in het blauwe jasjes een echter kinderheld.


Hoe tof is het dus dat er nu een bordspel met Pieter Konijn is. Wij openen de doos met Pieter Konijn - Het avontuur in het bos. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is met 2 tot 4 spelers te doen. Wat ons meteen opvalt zijn de prachtige illustraties op de stevige kartonnen kaarten en fiches. Wij worden vrolijk van de spelersfiches, in de vorm van Pieter Konijn, Benjamin Wollepluis, Lily en Heer Vos. Dat wordt straks ‘vechten’ wie er met wie mag spelen.


We drukken alle twintig voorwerpfiches (met een vlinder, dennenappel, lieveheersbeestje, radijs en noot) uit het karton, de 17 stukken speelbord leggen we op volgorde (er staan getallen op) en we bewonderen de gevaarmeter. Jee, hoe gaan we dit spel spelen?


Verzamelen
De spelregels staan duidelijk omschreven en we gaan van start, gooien met de dobbelsteen (met 1 en 2 voetstappen of Ronald Rat) en plaatsen heet spelersfiche een stap vooruit naar het aanliggende speelstuk. Yes, daar ligt een voorwerpfiche en de speler mag dit houden (even kijken welke afbeelding er op staat). Zo ga je door tot je de vijf verschillende voorwerpfiches hebt.

Dobbelsteen
Klinkt simpel, maar het avontuur in het bos is natuurlijk niet zó eenvoudig, want er zijn ook twee schurkfiches én je kunt Ronald Rat met de dobbelsteen gooien. Gooi je Ronald Rat, dan mag je geen stappen zetten, maar pak je de gevaarmeter en plaatst de Rat een stap naar beneden en de schurken worden verplaats. Het is voor ons toch even uitzoeken wat er nu allemaal gebeurt.


Maar al snel is het spel helemaal duidelijk en speelt het als een trein. Met een beetje geluk en slimheid heb je als eerste de vijf voorwerpfiches verzameld en win je.