Het spel De Slimste Mens ter Wereld, ken je vast ook wel van tv.
Wij hebben het bordspel in de Junior editie uitgetest. Dus… Wie van ons is De Slimste Mens ter Wereld?!
8 jaar en ouder
De Junior editie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. En (ook niet onbelangrijk) ook leuk voor volwassenen om mee te spelen. Zoek je al ouder wat meer uitdaging, dan kun je de junior versie combineren met het basisspel. Daar zitten ‘volwassen’ vragen in.
Wat is de bedoeling? In De Slimste Mens ter Wereld Junior ga je in 5 rondes ontdekken wie er bij jullie thuis het slimst is. Met vragen, speciaal voor de jonge spelers, ga je uitvinden wie het snelst het goede antwoord weet. Ieder heeft een eigen digitale timer en het doel van het spel is om je tegenspeler naar 0 seconden te brengen. Dan ben jij de ‘Slimste Mens ter Wereld’!
Zo speel je het!
Ontdek dus in vijf rondes wie de slimste bij jullie aan tafel is. Iedere ronde krijgen alle spelers om de beurt een vraag. Door een vraag goed te beantwoorden scoort de speler 20 seconden door op de timer op de +20 te drukken. De tijd die de speler nodig heeft om een goed antwoord te vinden op een vraag kost de speler zijn seconden. Je score zie je via een digitale timer.
De twee spelers die na ronde 4 de meeste seconden over hebben, spelen de Finale. Hierin probeer je je tegenspeler naar 0 seconden te brengen. Dat kan alleen als jij jouw vragen goed beantwoord.
Ieder op eigen timer
Wat wij zo gaaf aan het spel vinden… ieder heeft een eigen timer waarop je de score eerlijk bij kunt houden. Zet je timer op 60 seconden en pak een vragenkaart per ronde en leg die kaarten voor je neer. De vragen op die kaart ga je aan je medekandidaten stellen. Je hebt ook een spelbordje met een blauwe pion. Deze heb je nodig voor ronde 1. Op dit bordje zie je 1 t/m 15 staan. Het is de bedoeling dat je dus in ronde 1 15 vragen stelt en beantwoord.
De exacte regels lees je bij de online speluitleg van Justgames.
Zo spelen wij:
De GaafvoorKinderen-manier. We hebben De Slimste Mens ter Wereld Junior via de officiële manier gespeeld en dat was leuk. Maar wij gingen ook nog voor een snelle variant, waarbij je gewoon kaartjes aan elkaar voorleest en dus de vraag stelt en de timer steeds aanzet na de gestelde vraag. Wie er dan als eerste op 0 seconde zit, verliest.
De kaarten van Ronde 1: 3-6-9 vonden wij soms heel makkelijk, zoals Welke kleur heeft het pakje van Peter Pan? (groen) of Hoeveel gaten zitten er in een bowlingbal? (drie). Tot lastigere vragen als Welk bekend teken wordt in het Chinees een muisje genoemd en in het Zweeds een slurfje? (apenstaartje/at) of Wat is de voornaam van het derde kind van Prins William en Kate Middleton, dat op 23 april 2018 werd geboren? (Louis) Het zijn maar wat voorbeelden…