Spellen

Getest: Geef Oma Een Kus

Op Facebook Gaafvoorkinderen hebben wij een oproep voor een tester voor het spel Geef Oma Een Kus geplaatst. Er waren veel lezers die graag wilden testen.


Amanda was de gelukkige GaafvoorKinderen-tester en zij haar review luidt als volgt:
“Super leuk dat wij het spel Geef Oma Een Kus mochten proberen. Het is een grappig, leuk en soms ook spannend spel. De spelregels worden duidelijk uitgelegd, er zit niet te veel poespas bij en het spel is zeker niet moeilijk klaar te zetten. Dit maakt het een zeer geschikt spel voor kinderen om ook zonder ouders te spelen.
Lippenstift
Na het opzetten van het spelbord worden de kaarten verdeeld. Het zijn duidelijke kaartjes met leuke teksten en/of opdrachten. Tijdens het spelen voel je bijna een klein 'geluksmomentje' als je een min-kaart trekt. En stappen achteruit mag zetten. Doordat er stappen zowel vooruit als achteruit worden gezet maakt dit het spel spannend. Ook doordat je niet weet welke kaarten de andere spelers hebben. 

 


De voorpret van het opdoen van de lippenstift op oma haar lippen, maakt het geven van een kus aan het 'slachtoffer' extra hilarisch. Lachen, gieren, brullen! De kinderen riepen voor het eerst : 'ik wil geen kus van oma!' Omdat ze niet wilde dat het spel al voorbij was. De lippenstift die er bij zit, is makkelijk op te brengen echter brak deze wel bij het uitpakken. Hierdoor zaten onze handen onder de rode schmink. In het vervolg gebruiken wij rode lippenstift. Bedankt dat wij dit spel mochten testen. Mijn jongste dochter heeft al een afspraak met een vriendin gemaakt om het spel te spelen. Groetjes Amanda”


Lekkere smakkerd
Bij het kaartspel Geef Oma Een Kus (van Identity Games) probeer je juist géén kus van oma te krijgen, want dan verlies je. De 55 speelkaarten bevatten elk een prestatie die oma steeds trotser maakt zodat zij je een lekkere smakkerd kan geven. Om de beurt vertel je oma, aan de hand van de speelkaarten, wat voor geweldige dingen je hebt gedaan. Bijvoorbeeld dat je het winnende doelpunt hebt gescoord of geld hebt ingezameld voor giraffen met hoogtevrees. Hiermee maak je haar trots en de kaart geeft aan hoeveel stappen je de fiche op het speelbord moet verplaatsen. Degene die haar té trots maakt en eindigt op het bovenste vakje is de pineut en ontvangt een dikke zoen, door middel van de ‘kussende oma stempel’ en het rode schmink potlood.