Spellen

Print je eigen bord- en kaartspel

Thuis zijn en thuisblijven hoeft niet saai te zijn. Maak je eigen spelbord en spelkaarten. Talloze gezelschapsspellen zijn vanaf nu gratis te spelen, zowel in de woonkamer als online met vrienden. Wat je nodig hebt? De Print & Play en Connect & Play-concepten, inclusief speciale gratis versies van publiekslievelingen, zoals Ticket to Ride, Dobble en Unlock!

In deze moeilijke tijden van de wereldwijde COVID-19 crisis, vinden we het prettig om families een manier van spelen aan te bieden in een veilige en comfortabele thuissituatie”, aldus Stéphane Carville, CEO van Asmodee, distributeur van bordspellen en trading card games. “We hopen dat de gratis ‘Print & Play’ en ‘Connect & Play’ spellen een vorm van verlichting, avontuur en plezier bieden voor iedereen.

Gratis spellen via Print & Play

Dankzij Print & Play kan iedereen gratis van allerlei leuke spellen uit het aanbod van Asmodee genieten. Het enige wat je nodig hebt is een printer om jouw eigen versie van het spel uit te draaien.

Voorbeelden van spellen die de Print & Play-makeover hebben gekregen en je kosteloos kunt printen zijn: het op escape rooms geïnspireerde Unlock!, Ticket to Ride - Blijf Thuis, Dobble, Dixit en Pandemic: Hot Zone, waarin spelers zelf de helden van de wereld kunnen worden door een pandemie te voorkomen. Kunnen zij de dreiging tegenhouden voordat het te laat is?

De speciale Print & Play-versies van de spellen zijn te downloaden via de website: print-and-play.asmodee.fun/nl/

Samen zijn met Connect & Play

Ook is er een manier om spellen samen met vrienden te spelen, zonder dat daar ook maar iemand zijn huis voor hoeft te verlaten. Dankzij Connect & Play kan iedereen vanuit zijn luie stoel aansluiten bij aangepaste versies van de meest populaire familiespellen uit het assortiment van Asmodee.

Connect & Play kan gezien worden als een uitbreiding van het Print & Play-concept, waarbij vrienden en families zich door middel van videobellen (Zoom of Microsoft Teams) kunnen vermaken met de leukste spellen. Het collectieve plezier tijdens het spelen is voor iedereen zichtbaar, dus het gevoel van samenzijn wordt enorm versterkt. De titels die voor deze digitale manier van spelen zijn aangepast, zijn onder andere: Dixit, Just One, Dobble / Spot It, Sherlock Holmes en het theatrale Time’s Up. 

Sluit je aan bij Connect & Play en kies hier uit een aantal geweldige spellen om met je vriendengroep of familie te spelen (website momenteel alleen beschikbaar in het Engels).

De genoemde titels vormen een greep uit het aanbod. Ook zijn er de komende weken updates te verwachten voor beide spelmethoden, dus houd de pagina’s waar hierboven naar is gelinkt in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen!