Spellen

Gespeeld: Oma's Woeste Waslijn

 

In aanloop naar de cadeautjes-maand december komen er extra veel leuke spellen uit. Of in ieder geval, ze worden nog meer zichtbaar. Mede dankzij de Verkiezing Speelgoed van het Jaar.

Was ophangen

Wij gaan Oma’s Woeste Waslijn uittesten. Alleen de naam al vinden we grappig en als we de doos zien zijn we heel benieuwd naar dit spel voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Aan de slag… verhip ja, het wordt weer tijd om extra batterijen (AA) in huis te halen want veel spellen werken op die batterijen en ze zitten helaas nooit in de doos.

Okay, batterijen in de groene basis, de (draaiende) waslijn geïnstalleerd, oma voorzien van gele jurk en ril en dan is het tijd om – als je het spel voor het eerst speelt – de 8 onderbroeken en 8 bh’s van een gekleurde sticker te voorzien. We pakken de spelregels en dobbelsteen erbij. Nu zijn we echt klaar om Oma’s Woeste Waslijn spel te spelen. Oh wacht, we moeten oma nog aan de waslijn hangen… hahah. Het is nu al hilarisch.

Draaiend wasgoed

Kies een kleur en je ontvangt 4 kledingstukken. Gooi de dobbelsteen en je ziet aan de afbeelding wat je mag doen. Schijnt bijvoorbeeld de zon dan mag je een kledingstuk ophangen, maar gaat het regenen dan haal je een kledingstuk van de waslijn.

Oei, gooi je de tornado dan moet je op de knop drukken en gaat de waslijn draaien. Blijft oma aan haar waslijn hangen dan mag je toch nog een kledingstuk op de waslijn hangen. Waait het té hard, dan zal zelfs oma haar jurk verliezen… en moet de speler die de woeste wind heeft veroorzaakt oma weer aankleden.

Doel van het spel is wie het eerst de vier kledingstukken aan de waslijn heeft gehangen en oma dus het best heeft geholpen. Jij bent dan oma’s favorietje, zoals de spellenfabrikant zelf zegt, en wint!

Wij vinden Oma’s Woeste Waslijn een gaaf en grappig kinderspel! 

 

Wil je om het spel te kopen? Dat kan o.a. via Bol.com.

Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!