Spellen

Spel Spookslot in nieuw jasje

In de jaren ’80 was Spookslot het meest gespeelde familiespel. Het was (en is) spannend door de effectieve griezelsetting. Voor kinderen van nu is het spel soms wat ‘gedateerd’, dus dachten ze bij 999 Games… we brengen het welbekende spel Spookslot in een nieuw jasje uit.


Spookslot
De klassieke Spookslot zoals vanouds is dus in een nieuw jasje gestopt, de 999 Games-variant. En wij hebben het gespeeld… Spookslot in 2021 is nieuw, maar heeft iets vertrouwds (voor de oudere generatie). Kinderen van nu zullen dit Spookslot spel gaaf vinden! Net als toen…
3D spookslot
Zoals gezegd is deze 999 Games editie van Spookslot nieuw, maar net als in 1985 is het spelbord in 3D. Yeah! Het is de bedoeling bij dit spel om zo snel mogelijk door het slot heen te racen. Je wordt gehinderd door valstrikken. Net als toen, nu nog altijd in het spel. Deze valstrikken komen in werking door de glow-in-the-dark-spook in een gat bij de top van het spookslot te laten vallen. Zo gaaf dat dat lichtgevende effect in het spel is gebleven. Nu geen schedel meer, maar dus een spook.

Bij 999 Games vertellen ze: “Het spook bevat een veermechanisme, waarmee je een ronde knikker kunt laten vallen. De reden hiervoor is dat een egale knikker eerlijker zou werken dan onregelmatige vormen van de schedel. Maar net als de schedel uit 1985 geeft ook het spook licht in het donker.”
Toen en nu
Wat gaat er nu anders dan in de klassieke Spookslot versie? Nu begin je in de top van het slot en moet je de weg naar de uitgang zien te vinden. Via vallen, een trillende vloer en bijl of geheime doorgangen en afsteekroutes.


“De nieuwe versie heeft geen schrikmaskers meer en daarom ook geen draaischijf. In plaats daarvan speel je nu met een team van twee speelfiguren, waardoor je andere tactische keuzes moet maken dan met de versie uit 1985. De dobbelsteen bevat een vlak met een spookje. Als de dobbelsteen hierop terecht komt, moet je de knikker laten vallen. Als je speelfiguur in de gevarenzone van een valstrik terecht komt, wordt de knikker direct geactiveerd”, wordt er op de site van 999 Games uitgelegd.


Maar wat ons gewoon heel erg opvalt aan dit nieuwe Spookslot… het slot ziet er fantastisch uit, tot in de kleinste detail zijn de afbeeldingen supermooi. Bekijk het schilderij met vampier eens goed. Brrrr. Griezelig hoor.