Spellen

Bedenk en maak je eigen games

Je eigen game maken, dát klinkt toch gaaf. En dat is het ook. Konden wij dat ons een paar jaar geleden nog niet voorstellen, nu kan het gewoon met Pixicade. Ontwerp en teken zelf games met deze bijzondere app en stiften. Het idee komt van een vriendelijk Amerikaans stel.

Boti, de importeur van Pixicade mobile game maker vertelt: "Pixicade is gemaakt door Martin en Alysha, een Amerikaans stel. Martin is computerprogrammeur en Alysha is lerares. Met zijn kennis van programmeren en games en haar didactieke kennis en creativiteit creëerden zij Pixicade. Met Pixicade tekenen kids eerst hun eigen game uit op papier. Dit doen ze met specifieke kleuren, elke kleur staat voor een ander spelelement. Daarna gebruik je de Pixicade-app en maak je een foto van je getekende game. Hierna kan het spel gespeeld worden en gedeeld worden met vrienden.”

Jonge game-ontwikkelaars
Op de verpakking staat – en dat vinden wij opvallen - ‘’6+ MET HULP’’ en ‘’10+ IK KAN DIT’’. Zo hebben echt jonge game-ontwikkelaars ook een mogelijkheid om een eigen game maken. Dat deze set echt goed werkt blijkt wel dat Pixicade een winnaar in de categorie 10 & 11 jaar bij Speelgoed van het Jaar 2021 is geworden. Met als klap op de vuurpijl: Winnaar Gouden Publieksprijzen bij Speelgoed van het Jaar 2021. Yeah! 

Bedenken en doen
Werkt het echt zo simpel? Bedenk en maak je eigen games! Gewoon doen dus met behulp van Pixicade. Klopt! Teken zelf op papier je game, maak een foto met de Pixicade-app (let op: je hebt dus een Smart-apparaat nodig) en speel online jouw eigen game en die van anderen.
Wij gaan aan de slag en scannen op het instructieblad de QR-code om alle functies in de app te ontgrendelen. Dan bekijken we de activiteitenboekjes en dankzij de makkelijke uitleg is en basisbeginselen bij het maken van games begrijpen we hoe het werkt.

Kleuren
Teken op een wit oppervlak - een vel papier bijvoorbeeld - jouw fantasiewereld om in je eigen game terug te zien. Maak een foto van die afbeeldingen in de Pixicade-app... en zie hoe jouw game echt tot leven komt. Speel en pas je game aan, bijvoorbeeld naar een steeds hoger niveau. En deel je game met vrienden. Ook kan jij je game aanpassen en powerups toevoegen, om het zo nog cooler te maken.

De kleuren van de stiften hebben ieder een eigen spelelement.
Pak je de zwarte stift dan geef je hiermee de speelruimte aan. Dus de vaste vormen als de muur, grond en plafond.
Met de groene stift teken je jouw avatar. Maak een leuk personage waarmee je kunt lopen en springen (benen zijn dus handig).
Rood staat bij Pixicade ook voor gevaar. Met de rode stift kun je gevaren in je game brengen, bijvoorbeeld een gevaarlijke avatar of een afgrond.
De blauwe stift is er om doelen aan te geven. Bereik en verzamel alle doelen om het spel te winnen.
Met de paarse stift kun je beweegbare spelelementen in de game tekenen. Denk aan een bal of blok om te verplaatsen door er met je avatar tegenaan te duwen.

Dit wil je ook weten
Feit: De Pixicade-app is zo ingericht dat ouderlijke toestemming vereist is voor bepaalde functies in de app. Als ouder krijg je de vriendschapsverzoeken te zien en kun je deze goedkeuren of afwijzen.

De vakjury bij Speelgoedvanhetjaar concludeert – net als wij:
Pixicade bevordert de creativiteit, tekenvaardigheid, planning en organisatie. Het leert kinderen de beginselen van het programmeren op een speelse en enthousiasmerende manier. Je creëert iets wat je met anderen kunt delen; goed voor de competentiebeleving en het zelfbeeld. Leuk om samen met andere kinderen te spelen.

Wij vinden Pixicade Gaaf voor Kinderen!

 

Te koop bij o.a. Toychamp, Intertoys en Bol.com.

Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!