Spellen

Stella is een familiespellen winnaar

Het creatieve spel Stella, van spellenfabrikant Asmodee, is winnaar (samen met nog twee spellen) in de categorie Familiespellen bij Speelgoed van het Jaar. Stella is een spel dat van de speler creativiteit vraagt en een goed inlevingsvermogen in de andere spelers.

Spellen spelen

Met het winnen van deze prijs in de familiespellen categorie betekent het dat je een goed spel bent. Toegankelijk, leuk en leerzaam. Daarnaast natuurlijk leuk om met andere kinderen en ouders te spelen. Wat ook vaak geldt bij familiespellen: een hoge geluksfactor.

Zo ook bij Stella. Het is de bedoeling dat je bij een woord afbeeldingen zoekt – met een beetje geluk heb jij de juiste kaart in handen - die associëren met dat woord. En reken maar dat er veel mooie afbeeldingen op de kaartjes staan afgebeeld.

Inleven

In dit spel is het niet van belang dat je alleen kijkt naar wat jij vindt, maar je moet je vooral kunnen inleven hoe andere spelers zullen denken. Ah, dat is lastig. Maar leuk tegelijk. Bij ons aan tafel is de jongste (9 jaar) moeilijk ‘te lezen’ en dus weet je niet welke kant ze in het spel op zal gaan. Grappig, maar hoe kies je nou een afbeelding die niemand heeft gekozen… Kijk, aan het gezicht van moeder lees je af wat ze van plan is. Die punten pik je zo in, haha.

Met een afbeelding op de kaart die niemand kiest is het lastig punten te scoren. Kies dus een afbeelding die iedereen wel wil hebben en krijgt punten in die ronde.

Kies in het geheim een aantal afbeeldingen die iets te maken hebben met het gemeenschappelijke woord… maar ga niet in je eentje aan de leiding.

Magisch universum

Verken als sterrenzoeker de hemel en breng wat licht terug in de wereld… Stella is een competitief spel in het Dixit universum, waarbij spelers beelden interpreteren naar aanleiding van een gemeenschappelijk woord. Je kunt risico’s nemen of in de val trappen…

Ontdek het hele Dixit universum met de basisspellen en de vele uitbreidingsets.

Wij vinden dat het familiespel er heel gaaf uitziet met aantrekkelijke afbeeldingen op de kaarten.

Het kan natuurlijk aan ons liggen, maar we speelden het niet zo heel makkelijk.

Het vergt wat doorzettingsvermogen ook om het onder de knie te krijgen (en de handleiding nog eens te lezen).