Spellen

Gave kaartspellen

Hoera, spelletjesavond! Maar wat ga je doen als je niet eindeloos aan tafel wilt zitten met een bordspel? En, wat is een leuk spel voor kinderen vanaf 8 jaar? Wij zeggen: een kaartspel! Snel, spannend en gewoon gaaf vinden wij 5Alive en Monopoly Deal (kaartspellen van Hasbro):

5 Alive

Wie droomt er niet van meerdere levens? Tijdens dit vliegensvlugge spel wordt die droom werkelijkheid en heb je maar liefst vijf levens! Iedere speler krijgt een aantal genummerde kaarten en moet onder de 21 zien te blijven om al zijn levens te behouden. Kom je er toch boven? Dan ben je een leven kwijt. Klinkt simpel, en dat is het ook. Het spel is zowel snel te leren als te spelen. Ideaal voor een spelletjesavond met tieners en kinderen vanaf 8 jaar.

Monopoly Deal

Dit kaartspel is alle Monopoly-pret in een snel te spelen kaartspel. Een kort spel van 15 minuten. En dat kwartiertje kun je natuurlijk heel vaak herhalen en eindeloos spelen met de Monopoly bezittingkaarten, huurkaarten, huis- en hotelkaarten en jokers.

Op de actiekaarten staat wat een speler moet doen, zoals het betalen van huur of het sluiten van gevaarlijke deals. Huis- en hotelkaarten verhogen de huurwaardes, met jokers kunnen spelers bezittingsets bouwen en spelers betalen hun schulden met geldkaarten. Verzamel als eerste speler 3 complete bezittingkaartsets in verschillende kleuren en je bent de winnaar.

Voordelen van een kaartspel

Zo'n kaartspel is handig compact en kan dus ook makkelijk mee op reis. Bovendien, heel betaalbaar en daardoor een slim cadeautje. 5Alive en Monopoly kaartspellen kun je bijvoorbeeld bestellen bij Bol.com(Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!)