Spellen

Familiespel: Skull

Ben je op zoek naar een gaaf spel? Dan is Skull ideaal. De jury van Speelgoed van het Jaar 2023 noemt het een leuk en luchtig spel en makkelijk mee te nemen naar vrienden. Skull valt in de categorie 'Familiespellen vanaf 12 jaar' en is een originele blufspel.

Plaatsen, bieden, bluffen

Op de verpakking van familiespel Skull staat een kleurrijke afbeelding van een Mexicaans doodshoofd (tegenwoordig bij ons ook bekend vanwege Día de los Muertos). Op de doos staan de woorden ‘plaatsen, bieden, bluffen’ en dit geeft meteen het spelverloop weer.

Je speelt met gesloten kaarten en pakt om beurten een nieuwe kaart… tot je denkt de juiste bloemenkaarten te hebben. Dan mogen de kaarten open op tafel én kunnen andere spelers overbieden. Wie kan er het best bluffen?

Beoordeling door de vakjury

“In Skull moet je bloemen zien te vinden om daarmee punten te scoren. Dat kunnen bloemen van jezelf zijn, maar ook die van je tegenstanders. Vind je echter een skull, dan verlies je. Dit spel is nou echt een blufspel. En de eigenschap bluffen heb je hierin ook echt nodig. De tegels zijn van een heel dik karton gemaakt en met prachtige artwork bedrukt. Elke speler heeft een eigen set met kaarten. Op deze kaarten staan bloemen, maar op één kaart staat een skull”, zo staat er in de beoordeling op Speelgoedvanhetjaar.nl te lezen.

Winnen?

De andere spelers aan tafel kunnen na het openen van jouw kaarten ook overbieden en nog meer open kaarten omdraaien. Is het bluf of heeft de hoogste bieder echt alleen rozen? Dan is er gewonnen. Zit er een schedel/skull bij, tja dan heb je dus geblufd en verloren. Skull blijkt hiermee dus hét spel van een pokerface. En dat vinden kinderen gaaf!

Familiespellen vanaf 12 jaar

Skull, van leverancier Asmodee is in 2023 genomineerd in de categorie Familiespellen vanaf 12 jaar. Volgens Speelgoed van het Jaar 2023 zijn dat spellen die gespeeld worden door veelal ouders met kinderen. “Wat kenmerkt deze spellen? Toegankelijkheid, snel spelen, vaak educatief, vrolijk vormgegeven en zo gemaakt dat kinderen kunnen winnen.”

GaafvoorKinderen.nl het zeker eens met deze categorie waarin nog eens extra blijkt dat spellen spelen gaaf én leerzaam is (al is het alleen al om te vieren dat je wint of juist incasseren dat je hebt verloren).