Spellen

1-speler spel

“Mam, ik verveel me.” Op zich is het al mooi als je kind dat zegt, want vervelen is goed 😉. Jouw antwoord op zo’n stelling kan zijn: Ga lekker buitenspelen of ga maar even gamen. Haha, zullen ouders dat laatste zelf voorstellen? In ieder geval, hebben we bij GaafvoorKinderen.nl een goed antwoord voor je: Pak het spel Smart Dog (7+)!

Goed voor je

Het 1-speler spel Smart Dog is gewoon gaaf om te doen én je geeft er je kind diverse skills mee. Zo valt er op de website van Smart Games, de spellen fabrikant, te lezen dat dit slimme spelletje goed is voor de concentratie, planning, probleemoplossend denken, ruimtelijk inzicht en visuele waarneming. Heerlijk toch een spel dat goed voor je is! Alleen ‘samenwerken’ ontbreekt, maar dat geeft niets… soms is het heel goed om alleen te spelen.

Kwispelen

De cognitieve vaardigheden worden gestimuleerd met Smart Dog. Maar hoe werkt het? Open de doos, zet de puzzelstukken zoals in het opdrachtenboekje staan op het bord en pak de hond erbij. Kan jij je hond nieuwe kunstjes leren?

Net als bij een echt hindernissenparcours voor honden, zet je op het spelbord voor je viervoeter een circuit uit. Met de zestig opdrachten (en oplossingen achterin het boekje) zorg je elke keer weer voor een uitdaging. Want, je mag elke hindernis maar één keer nemen. Goed nadenken dus. Ga jij al kwispelen van plezier?

Train je hond op het spelbord en loop langs of over alle hindernissen naar dé oplossing.

Supergaaf spel voor kinderen, en voor volwassen is het ook serieus leuk!