Spellen

Forest Shuffle is een Gaaf Kennerspel

 

Forest Shuffle vinden wij een ontzettend gaaf spel voor bijna iedereen. Het mag dan wel één van de drie winnaars zijn in de categorie Kennerspellen, als je spelletjes liefhebber bent is dit ook een aanrader.

Natuurliefhebber

Het tactische kaartspel zit goed in elkaar en de spelregels zijn redelijk makkelijk te leren. Wat Forest Shuffle zo leuk maakt is dat geen enkel potje hetzelfde is en elke ronde kun je weer een heel andere tactiek uitproberen. Je speelt dit kennerspel met twee tot vijf speler. Je hebt een paar spelletjes nodig om het principe onder de knie te krijgen. Naast dat wij het een gaaf spel vinden, ziet het artwork er ook prachtig uit. Iedere natuurliefhebber wordt hier blij van!

Over Kennerspellen

Zoals gezegd is dit kaartspel één van de drie winnaars bij Speelgoed van het Jaar 2024 in de categorie Kennerspellen. Op de site zijn de kenmerken van kennerspellen te lezen: Doorgaans met een langere speeltijd, een langere opzettijd, alsmede inzicht krijgen in een te volgen tactiek. Kortom, hier moet je wel even goed voor gaan zitten om dit spel uit te zoeken, maar weet je eenmaal hoe je het speelt dan blijft het uitdagend.

De Nederlandse versie van het Forest Shuffle kaartspel speelt vlot weg. Je maakt je eigen leefomgeving door met de 180 kaarten en het spelbord te spelen. De kaarten leg je voor je neer en je betaalt de waarde met kaarten uit je hand. Je plant bomen in jouw bos en je kunt naar hartenlust verschillende dieren, planten en paddenstoelen toevoegen. Zo creëer je een fijn leefgebied voor de dieren en planten, dat ecologisch in balans is. Hiermee scoort je punten, maar soms scoren combinaties ook nog eens punten. Behalve geluk heb je ook de tactiek nodig.

Beoordeling door de vakjury

De vakjury van SpeelgoedvanhetJaar.nl omschrijft het zo:

“Forest Shuffle van leverancier Asmodee is een strategisch kaartspel waarin spelers hun eigen bos bouwen door bomen te planten en dieren te plaatsen die specifieke eigenschappen en scoremogelijkheden bieden. Het doel is om het meest waardevolle ecosysteem te creëren door zorgvuldig dieren rondom bomen te positioneren. Het spel biedt talloze strategieën en puzzelopties, waarbij elke speelronde unieke beslissingen vereist. Een innovatief spelconcept waarbij je slechts de helft van een kaart kunt gebruiken, omdat de andere helft steeds onder een boom wordt geschoven. Dat maakt Forest Shuffle een intrigerende en meeslepende ervaring voor zowel ervaren als nieuwe spelers. Het spel blijft boeiend door de variatie en de vrijheid om je eigen pad te kiezen.”