Gaaf voor Tieners

Het Pefecte Spel

 

Gaaf voor Kinderen was bij de lancering van De Poorters van Nieuwstad. Dit expert bordspel is voortgekomen uit een unieke samenwerking tussen een groep van zo'n 3000 spellenliefhebbers en 999 Games. Interessant! Zeker als je leest: “Via het project Het Perfecte Spel hebben wij geprobeerd samen met deze groep "het perfecte spel" te creëren. Zo mocht men over alles meestemmen: het spelsysteem, duur van het spel, aantal spelers, concept, titel en artwork. De spellenliefhebbers hebben dus de elementen en de basis bepaald.” 999 Games heeft hard gewerkt aan het spannende bordspel en het resultaat mag er zijn. Ik moet helaas wel bekennen dat wij met het gezin nog in de fase van de ‘simpelere’ bordspellen zitten en dat in eerste instantie bij De Poorters van Nieuwstad (zoals het Perfecte Spel heet) mijn oren even gingen klapperen. De spellenliefhebbers gingen echter bij de presentatie onmiddellijk aan de slag met een karakter (zoals de Schout of Houthakker) en bomen, gebouwen etc.

 

 

Nieuwe Stad

Het spel speelt zich af in de Middeleeuwen en dus kun je last krijgen van de zwarte dood of een wolvenplaag. Samen met je medespelers (speelbaar met 2, 3 of 4 spelers) sticht je een nieuwe stad. Ontgin het grondgebied als houthakker, zodat de bouwmeester ruimte heeft om te bouwen. Het is een spannend bordspel waarbij je zeker de eerste paar keer even de handleiding nodig hebt. Extra leuk is het dat je moet samenwerken en wint als jij als eerste 30 punten haalt.

Op de doos staat de naam Tycho van den Broek als ondertitel bij De Poorters van Nieuwstad. Wie hij is? 999 Games geeft antwoord: “Er zijn veel spelconcepten ingestuurd en daar is Tycho van den Broek als winnaar uitgekomen. Wij hebben het concept en de wensen van de stemmers ontwikkeld tot een compleet spel.”