Gaaf voor Tieners

Vampier Zusjes

Jakkes, vampieren… ik ben best een beetje bang voor een  échte vampier. De boeken van de Vampierzusjes van Franziska Gehm lees ik echter wel heel graag. De bioscoopfilm Vampier Zusjes moet ik dus zien. Lijkt me gaaf! Een super spannende Nederlands gesproken live action kinder/familiefilm. Het verhaal? De tweelingzusjes Daka en Silvania Tepes, 12 jaar oud, zijn allebei half-vampiers. Hun moeder is honderd procent mens, hun vader is een volbloed vampier. Aan moeder zie je niks bijzonders, maar vader en dochters zijn opvallend bleek. En ze dragen nog vreemde kleren ook. De  meisjes zijn opgegroeid in Transsylvanië, het land van Dracula.

Maar na al die jaren wil moeder ook wel eens in de omgeving wonen waar zij vandaan komt. En zo verhuist het hele gezin op een mooie zomerdag naar een rustig dorp in Duitsland. Daar zullen de meisjes moeten wennen aan het gewone mensenleven. Overdag naar school, zonnebrillen op en altijd maar smeren met zonnebrandcrème. Bij vrienden en vriendinnen moeten ze voortdurend oppassen dat ze zichzelf niet verraden.

Want niemand mag erachter komen dat ze vampiers zijn en ’s nachts kunnen vliegen, zich snel van de ene plek naar de andere kunnen verplaatsen, en nog veel meer uit hun hoge vampierhoed kunnen toveren.