Gaaf voor Tieners

Hoe loopt het af?

Dit is echt ongelofelijk… leuk, gaaf, stoer, grappig… en nog veel meer. Ik kan zelf bepalen hoe het avonturenboek Het Verborgen Paleis van Narada af gaat lopen. Klinkt misschien wat vreemd en dat is het ook wel, vind ik. Maar dit nieuwe boek van Roos Boum is een ‘Two-way-boek’. Je kunt als lezer op sommige momenten in het boek kiezen wat je verder wilt lezen, en dan blader je verder naar die pagina. Meteen op pagina 16 kom ik de eerste keus al tegen. Er staat: “Wat doet Natasja, denk je? Neemt ze de ketting of niet? En zou jij hem aannemen? Ja. Keuze 1A. Een gratis ketting. Lees verder op blz 17. Nee. Keuze 1B. Een dure keuze. Lees verder op blz 20.” Mysterieus…

Kies de afloop

Ik vind het echt super bijzonder om zelf de verhaallijn van Het verborgen paleis van Narada te kiezen. Wil ik dat Natasja een verborgen paleis ontdekt waar zij Tamir ontmoet en/of de hoogbegaafde Bart. Gaat zij de wereld verbeteren, of kiest zij voor zichzelf? Veel vragen, waarop ik zelf de antwoorden kan invullen. Ik vind het zo knap geschreven en gekozen. Ik kies een keer de ene kant van het verhaal, maar blader ook terug om tevens de andere kant van het verhaal te ontdekken. Wauw, speciaal is dat! Je kunt op acht punten in het boek verschillende hoofdpersonen gaan volgen. Uiteindelijk komen de verhaallijnen weer bij elkaar, maar is er weer keuze uit meerdere aflopen.

Over het boek

Nog leuker om te weten over dit boek: Het is gemaakt samen met tieners, want zij mochten hun input geven én de cover ontwerpen. Schrijfster Roos Boum hoopt met Het verborgen paleis van Narada tieners nieuwsgierig te maken naar diverse onderwerpen en een stuk bewustzijn te creëren. Daarom schreef zij haar boek samen met vier jongeren. Behalve verliefdheid, inkeer en de plastic soep, wilden de tieners ook controversiële onderwerpen als reïncarnatie en helderziendheid aan de orde laten komen. In samenwerking met Droomvallei Uitgeverij werd een kaftontwerpwedstrijd georganiseerd. Tieners mochten een spannende kaft ontwerpen. Volgens uitgever Esther van der Ham van Droomvallei Uitgeverij nam Boum hiermee een behoorlijk risico: ‘de kaft maakt of breekt een boek’. Het bleek een succes, maar liefst 40 jongeren leverden hun ontwerp voor de kaft in. De kaftontwerpen van de talentvolle Josse Pommé (17 jaar) en Kati Hartman (12 jaar) werden als beste bestempeld. Hun ontwerpen zijn samengevoegd en gebruikt op de kaft van het boek.

Verkrijgbaar via (online) boekwinkels en via Prachtboeken.nl

 

AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen heeft van Roos Boum een gesigneerd exemplaar gekregen om aan een ‘boekenwurm’ cadeau te doen. 

 

Wil jij heel graag dit bijzondere boek lezen? Waag een gokje en vul het winformulier in.

Vraag: Hoeveel pagina’s heeft Het Verborgen Paleis van Narada?

Veel meer informatie over dit avonturenboek is te vinden op Prachtboeken.nl. Je kunt tot 1 mei 2014 meedoen.