Gaaf voor Tieners

Goed en veilig naar muziek luisteren

Dachten wij als ouders dat we het zwaar te verduren hadden om tijdens autoritten áltijd naar de vrolijke liedjes van K3 of grappige songs van Ernst en Bobbie te moeten luisteren. Want ja, de kinderen op de achterbank zongen zo leuk mee… Het bleek erger te kunnen. Zoonlief is nu 11 jaar en heeft de rap ontdekt. Laten wij daar nou net niet zo heel erg van houden. Okay, een paar raps tijdens het autorijden dat gaat wel, maar een rit van 1,5 uur lang. Nee bedankt.
Koptelefoon op
Er zijn natuurlijk allerlei oplossingen voor ‘muziekoverlast’ en wij hebben het gevonden bij koptelefoons. De kinderen dragen tijdens lange autoritten nu een koptelefoon. Wat trouwens ook heel handig is als ze willen gamen met geluid.

Omgevingsgeluid horen
Wat in de praktijk bij kids met een koptelefoon op wel bleek; ze hoorden ons niet meer. In geschetste situatie is dat niet zo heel erg, maar als ze straks tijdens het fietsen met de koptelefoon op muziek willen luisteren… dan wordt het een ander verhaal. Wij gingen dus op zoek naar een koptelefoon waarbij je nog wel iets van het omgevingsgeluid hoort. Speciaal voor kinderen is de Trekz Titanium Mini ontwikkeld. Deze koptelefoon maakt, net als de andere modellen van Aftershokz, gebruik van botgeleiding (ook beengeleiding genoemd) om geluid door te geven.
De koptelefoon laat de oren onbedekt, zodat omgevingsgeluid nog te horen is, maar je kind wel gewoon lekker naar de muziek kan luisteren. Ideaal! Nu zou je kunnen denken dat mensen die de koptelefoon niet dragen dus ook de muziek horen weergalmen (je weet wel, van dat ‘kaboenk’ van twee zitjes verderop in de trein). Tijdens onze test waarbij dochter de koptelefoon draagt (en soms gezellig meezingt) horen wij minimaal geluid terug. En dat is fijn. Nu kan zij de koptelefoon ook dragen tijdens treinritten en vliegreizen.
 
Flexibel en duurzaam
De Trekz Titanium Mini beschikt over een titanium-frame voor optimale flexibiliteit en duurzaamheid en is dus ‘hufter proof’.
Speciale technologie gaat geluidlekkage en omgevingsruis tegen, en met een volledig opgeladen batterij in de headset kunnen kinderen minimaal zes uur draadloos muziek luisteren en telefoongesprekken voeren.

Er worden geen concessies gedaan op het gebied van audiokwaliteit: PremiumPitch+ ™ zorgt ervoor dat muziek dynamisch wordt afgespeeld en telefoongesprekken kraakhelder klinken.

De Aftershokz Trekz Mini is in twee verschillende kleuren (roze en grijs) verkrijgbaar voor €149.95.
Aftershokz is verkrijgbaar op Aftershokz.nl en daarnaast bij Bol.com, RunToday, Runners World, Bever en BCC.