Gaaf voor Tieners

Mindf*ck: waterfles laat je smaken proeven met je neus

Wat? Je drinkt dus gewoon water uit een fles, maar je proeft limoen / cola / komkommer. Serieus… hoe kan dat?!

Kraanwater drinken met een geurtje, hoe werkt dat?

Je vult de fles met kraanwater, installeert een zogenaamde geurpod en drinkt via het rietjes puur kraanwater met een smaak, zoals appel of limoen. Althans…je dénkt dat het water een smaak heeft. Met je tong proef je basissmaken, zoals bitter, zoet en zuur.

En met je neus neem je smaken waar die je echt lekker vindt. Doordat er lucht langs de geurpod je neus instroomt wanneer jij een slok water neemt, lijkt het alsof je water met een smaakje drinkt. In werkelijkheid bereikt deze smaak je hersenen dus alleen via je neus.

Eerste drinksysteem ter wereld

Van deze neurowetenschappelijke kennis maakte air up dankbaar gebruik, en introduceerden ze met deze waterfles het eerste drinksysteem ter wereld dat water op smaak kan brengen door er enkel geur aan toe te voegen.

Gezond en duurzaam

Steeds vaker zien wij deze waterfles opduiken, bij influencers, sporters en tieners. Yep, wij vinden de air up waterfles een echt tienerding. Gaaf voor Tieners!

Laten we starten met het uiterlijk van de waterfles… tja, want dat is toch het eerste wat je ziet. Wij hebben een starter set met een grijze fles en knaloranje lus. Ziet er cool uit. Echt, zo’n wegwerpflesje van plastic wil je gewoon niet meer als je deze air up hebt!

Tweede enorme voordeel is: je drinkt geen zoete frisdrank, met suikers… maar gewoon water. Veel gezonder! Dit was ook het idee van de 28-jarige productontwikkelaarster Lena Jüngst, tevens oprichter van air up®. De Duitse vertelt: “We willen het overmatige gebruik van suiker in de vorm van frisdrank verminderen en tegelijkertijd plastic en CO2-uitstoot besparen.” Ook wil air up® het drinken van water stimuleren als dé manier om beter voor ons lichaam te zorgen. Niet alleen gezondheid, ook duurzaamheid is een belangrijke topic. De hervulbare drinkfles heeft 25 tot 50 keer minder plastic nodig dan een liter smaakdrankjes. De fles is gemaakt van BPA-vrij Tritan™ en het mondstuk is gemaakt van voedselveilige siliconen die ook in fopspenen worden gebruikt. De geurpods zijn daarnaast 100 procent recyclebaar en de aroma’s zijn 100 procent natuurlijk.

Geurpods

Drink 100% kraanwater, ‘proef' 100% smaakwater… Proeven met je neus is vanaf nu geen illusie meer. Dankzij deze nieuwe dranktechnologie geeft de natuurlijke geur een smaak aan water. Een mindf*ck dus. Door de geurpod toe te voegen speelt de waterfles een spel met de zintuigen en hersenen, die het water als smaakwater herkennen. Terwijl je gewoon kraanwater drinkt. Je ruikt als het ware via je mond. Het belangrijkste onderdeel van de fles is de geurpod met geparfumeerd lucht, gemaakt van natuurlijke aroma’s. Via deze verwisselbare geurpods stroomt lucht zodra een slok water wordt gedronken. Bij de consumptie scheidt deze geparfumeerde lucht zich van het water en stijgt het door de keel naar de neus, waardoor het als smaak wordt ervaren. Dit alles terwijl het water gewoon eenvoudig kraanwater blijft, of het nu stilstaat of bruist.

Er zijn enorm veel verschillende ‘smaken’ en air up komt steeds weer met nieuwe geurpods. Wij vinden bijvoorbeeld de limoen en cola lekker, maar je er is ook koffie, kersen, komkommer, en wildberry, om er maar een paar te noemen. Eind maart zijn de geurpods pompelmoes (grapefruit) en mango-passievrucht nog toegevoegd. Er zijn nu in totaal 13 smaken en air up blijft nieuwe geurpods toevoegen! Wij zij nog lang niet klaar met water drinken en onze hersenen voor het lapje houden. Die waterfles gaat overal mee naar toe en we vertellen er vol enthousiasme over.