Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

De Tijdwachter

De twee eerder verschenen boeken van De Bieb-bende van schrijver Michael Reefs hebben wij gelezen en op Gaaf voor Kinderen beschreven. Wauw, wat zijn het spannende kinderboeken. Het is een avonturenserie en op www.debiebbende.nl lezen we dat het een twaalfdelige serie wordt. Fijn… we hebben dus nog heel wat tegoed.

Als Michael Reefs ons vraagt om het nieuwste boek De Tijdwachter al ruim voor verschijning (dat is maart 2015) te lezen, kunnen wij meten ja zeggen. We lezen De Tijdwachter op de iPad en al is dat even anders dan een gedrukt exemplaar in handen, het verhaal leest als een trein. Op pagina 25 wordt de spanning al goed opgevoerd met: “Pas goed op voor het gevaar dat voor jullie ligt, moedige kinderen. Vind het Rad en draai vijfmaal om terug te keren naar de oorsprong. De Tijdwachter wacht op jullie.” Even verderop lezen we over de Man met de Bijl. Hoe raar ook, maar wij hebben meteen een duidelijk beeld voor ogen hoe griezelig deze man is. Om net als Luca – één van de vijf vrienden van de Bieb-bende – de kriebels van te krijgen. Het komt niet alleen door de woorden ‘de Man met de Bijl’, het komt absoluut ook doordat de auteur beeldend schrijft en tot in detail omschrijft. Hierdoor worden wij het boek ingezogen en is het moeilijk om het verhaal weg te leggen.

Rad van de Tijd

Zonder al te veel over het avontuur te melden, kunnen wij zeggen dat in dit boek de derde Hemelrijder in het museum verschijnt. Via een mysterieus Rad van de Tijd belandt de Bieb-bende ver terug in de tijd. Alleen al het idee om tijd te reizen is Gaaf voor Kinderen. Spannende scènes en bizarre wendingen volgen elkaar snel op. Net als wij denken dat het niet goed gaat aflopen, komt het toch nog goed met de tijdreis. Wij laten Michael Reefs dit weten: “Soms maakt de Bieb-bende zulke magische momenten mee dat je denkt ‘dit kan niet’. Juist dan wil je verder lezen en weten hoe het afloopt. Ik vind die magische en spannende schrijfstijl van Michael Reefs wat weg hebben van J.K. Rowling. Harry Potter maakt op zijn school, samen met zijn tovervrienden, ook uitzonderlijke avonturen mee. Nou, de Bieb-bende kan dan wel niet toveren, maar de gebeurtenissen die het vijftal meemaakt doen niet onder voor de belevenissen van Harry.”

Interactief

Het mag duidelijk zijn De Tijdwachter is Gaaf voor Kinderen. Een spannend kinderboek voor jongens en meiden vanaf een jaar of 9. Zeker ook omdat je met het boek nog veel meer kunt dan simpelweg lezen. Het is interactief dankzij de QR-codes, de app (met spelletjes) en de online mogelijkheden op www.debiebbende.nl. Dit magische avontuur moet je gewoon beleven!

De boeken zijn afzonderlijk van elkaar te lezen. Het is natuurlijk gaver als je, net als wij, de avonturenserie lees. Dit schreven wij eerder over de Bieb-bende:

Lees op Gaaf voor Kinderen over De Legende van de Hemelrijders.

Dit hebben wij over Duister Carnaval geschreven.