Kinderboeken

Gaaf en persoonlijk (foto)boek

Wat voor cadeautje verzin je nu weer eens voor die lieve vriendin die net is bevallen? Of wat is nou echt origineel om te geven aan je ouders als bedankje voor het oppassen op jouw kinderen? Maar ook… waar laat je al die mooie digitale foto’s van de afgelopen vakanties? Een persoonlijk fotoboek, op thema, is wellicht een goed idee. Ik ging dus aan de slag met foto’s uitzoeken, het opmaakprogramma van Albelli downloaden, kiezen welk formaat boek ik wil en of ik dit fotoboek zelf ga vullen of op datum en automatisch laat vullen. Ik kies uiteindelijk voor een Large boek, met afdruk op fotopapier en vul de bladzijden zelf. Soms met één grote foto, dan weer met vier foto’s. De indeling maak je helemaal zelf. Wel of geen fotobijschrift of tekst. Je kunt echt alle kanten op.

Wat ook kan…

Een creatief zelfgemaakt ABC-boekje waarbij je een persoonlijke boodschap achterlaat voor de baby en zijn/haar ouders. Succes gegarandeerd als kraamcadeau. Ook voor ouders die hun eigen kinderen een speciaal cadeautje willen geven, is een fotoboek een ideaal cadeau. Neem bijvoorbeeld een aantal foto’s van zijn of haar lievelingsknuffel die allerlei avonturen beleeft, maar uiteindelijk weer in zijn bedje belandt (klik hier voor een voorbeeld). Een andere mogelijkheid is het maken van een boekje met het favoriete speelgoed dat in en rond het huis te vinden is; een herkenbaar en persoonlijk verhaal dat in een handomdraai is gemaakt.

Ik heb mijn prachtige fotoboek inmiddels ontvangen. Inclusief hetzelfde boekje in klein formaat erbij (tegen een klein prijsje). Ideaal om mee te nemen als we op visite gaan en wat foto’s van onze vakanties willen laten zien.