Kinderboeken

Pluizig konijn is het Zat!

Pluis is het Zat is een kinderboek geschreven door Pépé Smit. Dit boek is leuk om voor te lezen en wie weet begrijpt je kind de boodschap van de schrijver wat in het verhaal zit. Saskia las het boek voor aan Sanne. Hieronder haar review:

“Pluis is een pluizig konijntje die geboren wordt in een dierenwinkel. Hij is zoals zijn naam doet vermoeden, heel pluizig. En hierdoor anders dan zijn broertjes en zusjes. Daarom besluit de eigenaar van de dierenwinkel Pluis in zijn etalage te zetten zodat alle voorbijgangers kunnen zien wat voor lieve konijnen hij heeft.

Op een dag wordt Pluis gekocht door een deftige meneer als cadeau voor zijn jarige dochter, Veronica. Maar al snel komt haar vriendin met een veel interessanter cadeau, een make-updoos. Als ze allebei helemaal opgemaakt zijn pakken ze Pluis en maken hem ook op, lakken zijn nagels en smeren mascara in zijn zachte vacht.

Dan is Pluis het zat en krapt Veronica op haar neus en springt uit het raam naar buiten. Hij rent en rent net zo lang tot hij in het bos is. Daar ontmoet hij konijn Willem. Hij is volgens zeggen een wild konijn. Ze worden de beste vriendjes en krijgen na verloop van tijd ook kleine konijntjes, net zo pluizig als Pluis en zo lekker wild als Willem. En dan is Pluis zijn leven nog lang niet Zat! Mijn dochter begreep de boodschap dat als je een konijntje krijgt je er goed en voorzichtig mee om moet gaan, want anders zijn ze gelukkiger vrij in het bos! Een leuk geschreven boek met mooie tekeningen en een boodschap!”

Ook gaaf: luister hoe schrijfster Pépé Smit het boek Pluis is het Zat voorleest aan Fred het Hert.

Je vindt het filmpje bij Uitgeverij De Harmonie.