Kinderboeken

Brandnetels…

De boeken van Dummie de Mummie heb ik verslonden. Heerlijk! Dat verslinden moet je niet letterlijk nemen… ik ben gewoon dol op lezen. Nou, de boeken van Tosca Menten lezen als een trein (rare uitdrukking eigenlijk). Toen ik dus hoorde over het nieuwe boek van Tosca, was mijn interesse gewekt. Het boek heet Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist en ligt sinds eind april 2015 in de boekenwinkels.

Bizarrr

“Ik heb het uit!” roep ik ’s avonds laat. Ik lig in bed en kan niet meer stoppen met lezen. Het verhaal van Dirkje Bakkes is zo spannend, grappig en gewoon bizar. Ik ben eergisteren in het boek met 189 pagina’s gestart, maar het móet nu gewoon uit. Gelukt! Veel te laat ga ik dus slapen. Het humoristische verhaal blijft nog een poos door mijn hoofd gaan. Dirkje, de hoofdpersoon in het boek, woont op een brandnetelplantage bij zijn vervelende tante Fop en oom Griep. Hij leeft er samen met de geiten en heel veel brandnetels en eigenlijk gebeurt er vrij weinig. Langzaam groeit hij op, tot die gekke zomer. Alles veranderde na het grotemensen-gesprek: “Het was op een maandag in het voorjaar. Dirkje was al zo groot dat hij recht in de diepe navel van oom Grieps buik kon kijken, toen tante Fop hem vroeg uit bed riep voor een grotenmensen-gesprek.”

Heb jij dat ook dat als je deze twee zinnen leest dat je alles zo voor je ziet? Tosca schrijft zo beeldend, ik zie alles direct voor mij. Tja, ik beleef het avontuur met Dirkje mee en dan moet het kinderboek dus in één ruk uitgelezen worden. Ik ga natuurlijk niet verklappen hoe dit gesprek precies af gaat lopen, maar weet wel dat er veel gaat veranderen op de brandnetelplantage. Iets met een reuzenbrandnetel… 

 

Nu al meer

Tosca Menten heeft al meer dan 300.000 boeken verkocht. Zij is een rasechte verhalenverteller en staat bekend als de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. Haar humor, scherpe observaties en ongebreidelde fantasie laten kinderen van alle leeftijden genieten. Talloze fans verslinden haar boeken, en haar serie over Dummie de mummie is verfilmd en wereldwijd vertaald. Ook het bizarre verhaal De wraak van Knor gaat naar het witte doek.

Wil je nu al iets meer uit Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist van Uitgeverij Unieboek / Het Spectrum lezen? Klik dan hier.