Kindermode

Ontwerp én maak je eigen top


Big On Toy Innovation (Boti) vraagt ons om kennis te maken met Fashion4U, de meest innovatieve, creatieve en leukste designset van voorjaar 2017! Dát klinkt natuurlijk fantastisch, dus wij gaan graag met de ontwerpset aan de slag. De distributeur laat ook weten: “Eindelijk weer eens iets voor bijna tieners en echte tieners, geheel in stijl waar de meiden van vandaag de dag van houden: mode, design, ontwerpen, maken, vloggen en delen!”
Wat is Fashion4U?
Je voelt je ontwerper van je eigen topje. Dus, word modeontwerper en creëer je eigen ontwerpen. Wij ontvangen de drie verschillende verpakkingen en kiezen voor deze test de ‘shimmer’ set. Er is ook een roze en denim set. In iedere verpakking zijn twee patronen voor een verschillende top te vinden. In totaal zijn er dus zes ontwerpen, maar wij gebruiken één verpakking dus kunnen we kiezen uit 2 modelletjes voor de top. In de doos zitten jammer genoeg niet genoeg materialen om twee topjes te maken. Maar niet getreurd, in theorie kun je alle stukjes stof (wij noemen het eerder grote pailletten) en de verbindingsstukjes los halen zodat je een ander kledingstuk kunt ontwerpen. En eindeloos kunt variëren.
Aan de slag met Fashion4U
Samen met Pien (8 jaar en een creatief meisje) maken we dit modieuze topje. Er zijn drie vellen papier waarop duidelijk staat hoe je het patroon kunt maken. We leggen alle zwarte en grijze stukjes stof (van plastic) met de glimmende kant naar boven. We pakken de verbindingsstukjes erbij en drukken deze met het ‘verbindingsinstrument’ vast. Het is eigenlijk een pen met een holle kant. Wij ontdekken dat als je met twee modeontwerpsters tegelijk wilt werken ook een achterkant van de dop van een stift kunt gebruiken (zolang er maar een holle zijde is). Alle stukjes liggen keurig op het patroon maar het blijkt niet altijd even makkelijk te zijn om het verbindingsstukje vast te klikken. De ene keer gaat het heel makkelijk en de andere keer pakt het niet meteen. Ook is op het patroon soms best lastig te zien of er twee of zelfs drie voor geperforeerde gaatjes in de stof aan elkaar verbonden moeten worden. Het is een kwestie van proberen en dat is gaaf! Maar het loshalen gaat best lastig en is niet oneindig doordat het plastic stofje gaat buigen en het gat steeds groter wordt. Voor nu maakt dat overigens helemaal niets uit.
Wij verbinden een voor- en achterpand én twee mouwen en dat staat allemaal heel duidelijk op de tekening. Het is trouwens geen klusje om even snel tussendoor te doen, want wij zitten zeker twee uur gezellig samen creatief te doen. Nu wordt het spannend… past het topje?

Aantrekken
In de gebruiksaanwijzing staat al “Houd één zijde open, zodat je dit over je hoofd kunt trekken, en maak de tweede zijde vast als je het kledingstuk draagt”. Dat doen we en Pien trekt haar zelf gemaakte topje voorzichtig aan. De verbindingsstukjes vastklikken zonder platte onderkant (dus als het patroon niet op tafel ligt) is voor ons een uitdaging. Natuurlijk lukt het! En yes, wat een waanzinnig, hip topje is dit geworden. Met een hemdje of T-shirt er onder ben je klaar om te gaan dansen. Let’s party!
Bekijk de video op Facebook Gaaf voor Kinderen voor het resultaat.
AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag een Fashion4U set weggeven.
 
Wij zijn heel enthousiast over het ontwerp. Fashion4U is goed te maken door creatieve meiden. Op de verpakking staat 7+ maar dan heb je zeker wel een helpend handje van een volwassene nodig. Het is een absolute must have voor tieners!
Maak kans op Fashion4U.
Welke design connect wear set zou jij graag winnen? Je ziet ze allemaal op https://www.facebook.com/Fashion4U.Nederland/
Laat je antwoord voor 10 april 2017 op het formulier achter EN noteer waarom jij graag wilt winnen.
Gefeliciteerd voor de gelukkige winnares! Haar naam is Denise H. uit Hoogerheide.