Pannenkoeken, ze behoren tot de favoriete P’s… De P van: patat, pizza, pasta én pannenkoeken.
Feest gegarandeerd met pannenkoeken. En niet alleen voor kinderen. Bij volwassenen gaat een pannenkoek kaas of spek er vaak ook goed in. Kinderen smeren op de lekkernij graag stroop of pasta. De hazelnootpasta van Nutella is zo lekker dat zelfs een kleine hoeveelheid zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. Een eetlepel Nutella op je pannenkoek (of brood) is genoeg voor gesmul aan tafel en tevreden kinderen.
Nationale Pannenkoekendag op 8 maart
In Nederland tellen we heel wat ‘nationale dagen’… noteer in ieder geval 8 maart. Dan is het Nationale Pannenkoekendag! Die dag kom je er als ouders niet onderuit. Dan worden er pannenkoeken gebakken.
Wat doen ‘we’ op de pannenkoek? Nederlanders vallen vaak in herhaling en maken pannenkoeken met spek, kaas of allebei, terwijl er talloze andere lekkere opties zijn. Verras je kinderen met mini pannenkoekjes met aardbeien en Nutella. Heerlijk! Laat ze er zelf een toren van bouwen en het feest is compleet.
Nutella tipt onderstaand recept. Wil je meer inspiratie voor bijzonder lekkere pannenkoeken, dan klik je op 'recepten':
Mini pannenkoekjestoren met aardbei
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Anti-aanbakpan
- cocktailprikkers
Ingrediënten voor 5 personen (voor 60 mini pannenkoekjes - aanbevolen hoeveelheid per persoon: 3 stuks)
- 25 g zacht gesmolten boter
- 2 eieren
- 6g bakpoeder voor zoete gerechten
- 125 g tarwebloem
- 200 ml halfvolle melk
- 15g suiker
Voor het afmaken en versieren
- Nutella® 300 g (15 g per portie)
- Aardbeien naar smaak
Bereidingswijze
1. Maak eerst het beslag; scheid de eierdooiers van het eiwit en doe ze in twee verschillende kommen. Klop de eierdooiers met een handklopper en voeg de zachte gesmolten boter toe.
2. Voeg vervolgens geleidelijk de melk toe en blijf kloppen met de klopper.
3. Meng in een aparte kom de bloem met het bakpoeder en zeef alles in het mengsel van eierdooiers.
4. Roer met de klopper om het mengsel van de bloem samen te brengen.
5. Klop in een aparte kom het eiwit met de suiker tot het stijf is.
6. Als dit wit en schuimig is, voeg het dan voorzichtig toe aan het mengsel van de eierdooiers, met opwaartse klopbewegingen om het niet te laten zakken.
7. Verwarm een grote anti-aanbakpan op het vuur, vet de bodem in met een beetje boter.
8. Gebruik een lepel om kleine hoopjes beslag met ruimte tussen elkaar in de pan te gieten. Spreid het beslag niet uit. Tijdens het koken worden de pannenkoekjes iets groter en krijg je schijfjes van ongeveer 4 cm groot.
9. Na enkele minuten verschijnen in de pannenkoeken de eerste belletjes, dat is het juiste moment om ze om te draaien.
10. Bak vervolgens de andere kant totdat ze goed goudbruin zijn.
11. Leg de gebakken pannenkoekjes in een kom en ga door totdat het beslag op is.
12. Snijd alvast de aardbeien in partjes.
13. Nu hoef je alleen nog maar je pannenkoekjes samen te stellen. Doe Nutella® in een spuitzak met een gladde spuitmond. Neem een van de schijfjes, spuit ongeveer 2,5g Nutella® uit en leg er nog een pannenkoekje bovenop. Leg dan een partje aardbei op de pannenkoekjes, spuit nog een keer 2,5g Nutella® op dat pannenkoekje en leg er weer een ander schijfje bovenop. Garneer 5g Nutella® op het bovenste pannenkoekje als decoratie.
14. Houd het pannenkoekentorentje bijeen met een cocktailprikker.
15. Uitdelen en genieten geblazen!