Babyspullen

Babyproducten die de babyverzorging makkelijker maken

Het is verbazingwekkend hoe vol je huis opeens raakt wanneer je een baby hebt. Het begint al tijdens de zwangerschap, wanneer je moet shoppen voor een babykamer, kleertjes en een kinderwagen. Daar houdt het echter niet op, want je kindje blijkt nog veel meer nodig te hebben. Welke items zijn onmisbaar als het gaat om de verzorging van je baby? We zetten ze voor je op een rij!
Staaaapels hydrofiel luiers
Op een gemiddeld checklist voor de kraamtijd staan vijf hydrofielluiers. Tip: koop er gelijk een hele stapel van, bijvoorbeeld bij de Hema. Misschien kun je je tijdens de zwangerschap nog niet voorstellen wat je daar allemaal mee zou moeten, maar dat wordt na de bevalling vanzelf duidelijk. Een hydrofiele luier als hoofdkussentje, als spuuglapje, als deken, als handdoek… De mogelijkheden zijn eindeloos!
Baking soda tegen vlekken
In Amerika is het een standaard bakproduct, maar in Nederland gebruiken we meestal bakpoeder. Hierdoor is baking soda (of ‘zuiveringszout’) niet standaard in ieder keukenkastje te vinden. Koop toch maar een doosje, want het is een wondermiddel tegen spuugvlekken. Vlekken in de bank? Maak een papje van baking soda en water, smeer het op de vlek en laat het een nachtje intrekken. De volgende ochtend gebruik je de stofzuiger om de resten op te zuigen en je zult zien: vlek verdwenen!

Badderen in de luieremmer
Sommige baby’s vinden in bad gaan vreselijk. Zet het badje aan de kant en probeer eens een (natuurlijk schone) luieremmer. De eerste maanden past je baby daar met gemak rechtop in en kan daardoor met het hele lijfje lekker warm onder water, net zoals dat was in de baarmoeder.
Bevroren appelmoes
Heeft je kindje last van doorkomende tandjes? Pak een schone hydrofielluier, doe er een lepel (liefst zelfgemaakte – want dan voeg je geen suiker toe) appelmoes in en leg de luier in de vriezen. De bevroren appelmoes in de doek geeft je baby iets om lekker op te sabbelen en te kauwen, terwijl de kou de pijn doet verminderen.
Wat te doen met vieze rompertjes
Nooit geweten dat jouw lieve baby’tje ook gigantische spuitluiers kan produceren? Daar zul je dan vanzelf wel achter komen ;) Maar hoe krijg je dat ondergepoepte rompertje uit wanneer het zover is? Simpel: schuif de bovenkant van het rompertje aan beide kanten over het schoudertje en rol het rompertje daarna naar beneden via de beentjes. Dat scheelt een hele hoop schoonmaakwerk!
De speen nooit meer kwijt
Liggen jullie ook altijd onder tafels, bedden en autostoelen om de speen van je kindje terug te vinden? Daar is een simpele oplossing voor: het fopspeenkoord. Dit is een koordje van maximaal 10 centimeter waarvan je het ene eind aan de speen vastmaakt en het andere aan de romper vastklipt. Met het fantastische resultaat dat die fopspeen nooit meer kwijt is:)
Dit gastblog is geschreven door Petra van ikenmama.nl.