Creatief

Getest: Het Grote Jill-schetsboek


Er is begin 2018 weer een nieuw tekenboek van Jill Schirnhofer verschenen. Eigenlijk geen boek, maar een schetsboek. Je houdt het boek namelijk ook horizontaal én je kunt de vellen papier er heel handig uit scheuren omdat het een blocnote is. Wij testen Het Grote Jill-schetsboek uit.
Stap-voor-stap tekenuitleg
We hebben al heel wat boeken van Jill getest en als groot knutselliefhebber vinden wij haar teken-, doe- en knutselboeken altijd echt gaaf. En wij niet alleen, zo blijkt wel uit het enorme aantal verkochte exemplaren (meer dan 250.000). Nu gaan we met het schetsboek aan de slag.
Een schetsboek vol tips en trics én heel veel oefenruimte. Telkens begint het met een prachtige thematekening van Jill (om in te kleuren), gevolgd door een stap-voor-stap uitleg van een detail in de tekening (bijvoorbeeld een palmboom, vlinders of dromenvanger). Onder die uitleg kun je in stappen jouw tekenkunsten oefenen. Daarna volgt een leeg tekenblad met de aanmoediging ‘Nu jij’, plus een bladzijde met een extra tip van Jill.


Wij proberen de dromenvanger uit. Pfff, als je de uitleg en de tekening van Jill ziet dan denk je toch; dat is een makkie. Tot je het zelf probeert. Tekenen blijft lastig. Maar vooral erg leuk. Een zalig tijdverdrijf.
3D-pop-ups
Wat het schetsboek van Jill echt iets extra’s geeft zijn de 3D-pop-ups. De tien grote tekeningen kun je tot een pop-upkaart bewerken. In de handleiding voor in het schetsboek kun je zien hoe je de tekening tot een prachtige kaart kunt bewerken.Vorig jaar hebben wij Jill een paar vragen gesteld. In onze blogtekst Meer tekenen met Jill lees je er alles over.