Creatief

Zelf marker stiften maken

We testen de Mini Neon Marker Maker van Crayola.
Na het doorlezen van de gebruiksaanwijzing gaat tester Pien (9 jaar) aan de slag met de drie verschillende kleuren inkt. Er is een flesje geel, blauw en rozerood. De prima primaire kleuren om nieuwe kleurtjes mee te maken.
Op de bijgeleverde kleurenkaart staan maar liefst 36 kleurkeuzes. Het is meteen duidelijk met welke hoeveelheid druppels inkt je die gewenste kleur krijgt.
Stift maken
In de verpakking Mini Neon Scented Marker Makers vinden we allerlei zakjes met plastic dopjes, hulzen en vilten stiften en punten. We pakken alles zorgvuldig bij elkaar en Pien start met het mixen van twee kleuren inkt. Voorzichtig druppelt zij de juiste hoeveelheid in de mengbeker en daarna wordt de vilten stift (met bovenop het dopje) in de inkt gedoopt. Net zolang tot alle inkt is opgenomen.

Zodra alle inkt in het vilt is opgeslorpt, pakken we de houder met de vilten punt er bij. Deze zet je in de speciale marker maker. De vilten stift met dop er op, een harde druk op het paarse apparaat.
Klaar is je mini marker.
Pien vindt het een maken van de mini viltstiften leuk en maakt nog lekker wat felle kleuren. Dan opeens ontdekt ze dat er een lekkere geur aan de inkt zit. Wauw.
De doorschijnende marker kun je versieren met de bijgeleverde stickers. Pien test meteen de kleur van de stift en schrijft keurig haar naam op iedere viltstift.
Het is niet alleen een leuk en creatief projectje om te doen, je houdt er gepersonaliseerde stiften aan over!
We hebben op Facebook Gaaf voor Kinderen een live vlog gemaakt, check hier.

Crayola is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 80 landen en al meer dan 115 jaar een inspiratie voor creativiteit van kinderen – sinds de eerste doos Crayola vetkrijtjes in 1903 van de lopende band afrolde. Sindsdien is het portfolio van Crayola uitgegroeid tot een breed assortiment aan kleurartikelen, knutselsets en innovatief kleurspeelgoed.
We hebben al eens eerder een grote set Marker Maker getest.
 
Crayola producten zijn o.a. te koop bij Bol.com.
GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!
 
In het najaar van 2018 is de Mini Neon Scented Marker Makers set aan de collectie toegevoegd.
Net als de Washimals, leuke huisdierfiguren die kinderen zelf in kunnen kleuren met behulp van de speciale Crayola stiften.
En de Crayon pen, een speciale pen die een Crayola-waskrijtje laat smelten zodat je op een nieuwe manier kan tekenen, namelijk met gekleurde 3D stippen of teken lijnen en kleur deze in.