Gaaf voor Kinderen

Brammetje Baas in het theater

De dvd van de film van Brammetje Baas hebben wij zeker vijftien keer, en ik overdrijf niet, bekeken. Wat een gave film! Die leuke Brammetje met zijn schrift vol bijzondere woorden en handige uitvindingen. En dan lieve Lieselore Lusjes en de best wel strenge meester Vis. Wat een avonturen maken zij in de film mee met de bewegelijke Bram. En dan het lied (de titelsong) van de film, dat blijft in mijn hoofd zitten, ze leuk. Het werd geschreven door Jochem Myjer en de film werd over de hele wereld bekroond, van Iran tot Japan. Om eerlijk te zijn wist ik niet dat de film gebaseerd is op het boek van schrijfster Tamara Bos. Dat boek gaan we zeker nog lezen. Maar misschien wel eerst naar de voorstelling, want vanaf 20 september 2015 tourt Brammetje Baas met zijn eigen theatershow door Nederland.

Familievoorstelling

De voorstelling Brammetje Baas gaat over Brammetje, een gewone jongen die dromerig én druk is. En beweeglijk, soms heel beweeglijk, soms zo beweeglijk dat hij er zelf moe van wordt. Misschien is hij toch niet zo’n heel gewone jongen.

De theatervoorstelling is een show vol korte avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang, dans en gesprekken, voor alle lieve, drukke, niet saaie, snelle, slimme, grappige, gewone en ongewone mensen vanaf 7 jaar. Brammetje Baas speelt van 20 september 2015 t/m 7 juni 2016 in theaters door heel Nederland. www.brammetjebaas.nl

Copyright illustratie: Geert Gratama