Gaaf voor Kinderen

Dagje weg

Techfestival Bright Day

Heb jij al gehoord over het bijzondere techfestival Bright Day?! Dit coole event wordt al een aantal jaar gehouden en is voor jong en oud uitdagend. Je kunt er robots bouwen en eindeloos gamen… en nog veel meer technische hoogstandjes ontdekken. Zoals robot Sophia!
Bright Kids
Dit grootste techfestival van Nederland vindt in 2018 plaats op zaterdag 24 en zondag 25 november in het Expo Haarlemmermeer. Hier wil je bij zijn hoor! Want er zijn ontzettend veel en leuke activiteiten te beleven voor het hele gezin en je kunt alles leren over ‘The bright side of tech’.
Jonge bezoekers van Bright Day kunnen bijvoorbeeld zelf robots bouwen, computergames spelen of op ontdekking gaan in het VR, hologrammen & Speellab. Ook zijn er live shows te zien van ANYmal, een robot met dierlijke trekjes en van robot Sophia, de meest menselijke robot ter wereld!

Drones en e-bikes
Ontmoet Royalistiq en Daan Roosegaarde, experimenteer met drones, check Dutch design, trap wat rondjes op een e-bike en ontdek hoe banen er in de toekomst uit kunnen zien.
Kortom, een dag in het teken van ‘The bright side of tech’.
Gaaf voor Kinderen heeft een speciale code waarmee jij 10% korting krijgt op aankoop van tickets.

Klik op de code 10% korting.

LEGO World 2016

 

Vorig jaar zijn wij naar LEGO World in de Jaarbeurs geweest.

Wij hadden namelijk zo onze vooroordelen; van massaal, druk en alleen LEGO om te bouwen. Okay, het was inderdaad redelijk druk maar de andere argumenten sloegen nergens op. Wij hebben ons met twee kinderen (jongen van 9 en meisje van 6 jaar) uitstekend vermaakt, een hele dag lang.

Want, er is veel meer dan bouwen met steentjes. Zo namen we een LEGO-douche, renden de kinderen in een plastic bal over het water, ging dochter Pien met de LEGO Friends dames op de foto, werd er veel geknutseld en kreeg Mees op het Ninjago-plein les van een heuse ninja. Dát was dus allemaal in 2015… maar reken maar dat wij dit jaar weer van de partij zijn bij LEGO World. Hét perfecte familie uitje tijdens de herfstvakantie!

 

 

Lees meer: LEGO World 2016

Fantastisch Kinderfilm Festival 2016

Het Fantastisch Kinderfilm Festival neemt je in 2016 mee op reis naar bijzondere plekken in een fantastische wereld. Met ‘Kronkel & Slinger’ gaat het thema dit jaar over reizen. Er zijn korte bijzondere filmvoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar, vrolijke en avontuurlijke reisfilms voor kleuters en spannende lange films voor de oudere kinderen.

Voor de jongsten zijn er vier prachtige animatie voorstellingen:

- Mijn moeder is een vliegtuig, een dromerige Russische animatie over een fantastische moeder.

- Verloren Vriendje, een Britse film die internationaal veel prijzen won, over de vriendschap tussen een jongen en een verdwaalde pinguïn.

- De geur van worteltjes uit België over de warmte van je eigen huis en het geluk van een goede buur.

- Verhalen van de Zee met een muzikale, poëtische reis van een rood papieren bootje van de Duitse Zareba en een Chileense film over een mysterieuze reis van een jongetje op de achterbank in de auto.

Lees meer: Fantastisch Kinderfilm Festival 2016

Rapunzel De Musical

 

Rapunzel… ik kan wegdromen bij het idee dat je zulke lange haren hebt. Fan-tas-tisch. Ik was dus heel benieuwd naar de familievoorstelling Rapunzel De Musical. Ik vergat om als prinses verkleed te gaan (dom!), want dan maak je aan het eind van de voorstelling kans op een mooie prijs. Dus, ga jij heen… verkleed je dan als prins of prinses!

Vrolijk toveren

De musical van Rapunzel is heel vrolijk en ik vind dat Sita mooi kan zingen. En wauw, die lange vlecht ís zo mooi. Ik kan mij niet voorstellen dat zij die afgeknipt wil hebben. Het verhaal over prinsesje Rapunzel is wel bekend, toch? Zij bezit magisch haar, maar op een dag ontvoerd de gemene tovenares haar en sluit haar op in een hoge toren. In de musical gaat het iets anders, want het grappige tovenaarsduo Titus en Fien sluiten haar op. Dit tweetal is echt supergrappig (juist ook voor volwassenen maken zij leuke woordgrapjes) en toveren er vrolijk op los. Zoals in alle sprookjes loopt het hier ook weer goed af en redt de prins – eigenlijk de kapperszoon – Rapunzel.

Pien (6): “Ik wil nog wel een keer naar Rapunzel de Musical, alles was zo mooi. De kleding en de liedjes. En vooral ook de after party met meet & greet. Dan wil ik de handtekening van Rapunzel!”

Rapunzel De Musical is hét familiesprookje en is te zien tot en met 12 juni 2016: www.RapunzelDeMusical.nl