Gaaf voor Kinderen

Dagje weg

Moeder en dochter beauty middag

Als jong meisje had onze dochter al interesse in make-upjes. Nu als tiener is de interesse in alles rondom beauty groot. Tijd dus om samen een middagje naar de beautysalon te gaan. We kiezen voor een mother & daughter duo gezichtsbehandeling bij La Mysore in Bussum. Het is een bewuste keus, want het bedrijf wordt gerund door Mitra en haar dochter Melody. Een heus moederdochterbedrijf dus.
Aan de thee
De salon in de gezellige winkelstraat in Bussum ziet er sfeervol uit en we worden ontzettend lief en vriendelijk ontvangen. De tiener kijkt haar ogen uit bij de flesjes parfum en na aan zo ongeveer ieder flesje te hebben gesnuffeld, is het tijd voor thee. Aan een mooi Oosters ogend tafelblad schenkt Mitra ons kruidenthee in en legt aan dochter Pien uit wat we dadelijk gaan doen. Namelijk, een duo gezichtsbehandeling.
In de salon kun je ook als moeder en dochter samen kiezen voor een ontspannen moeder-en-dochter hammam behandeling inclusief de infrarood Korsi treatment. Dan ga je lekker in een warme stoomcabine, krijg je een lichaamsscrub, inzeepritueel, een korte rugmassage met La Mysore olie en natuurlijk ook zo’n zalige kop La Mysore thee ter afsluiting.


Warm liggen
Omdat het een eerste bezoek voor de tiener aan een beautysalon is, hebben we gekozen om gewoon de kleding aan te houden en krijgen we een gezichtsbehandeling. Op twee luxe beautystoelen (eigenlijk meer een bed) gaan we tegenover elkaar liggen en legt dochter Melody een warme deken over Pien heen en Mitra doet dat bij mij als moeder. Pien schrikt even op, want de stoel is al van zichzelf warm. Haha, dat klopt.
We krijgen een uitgebreide behandeling van het gezicht; reinigen, peelen, een massage met voedend serum, een ontspannend gezichtsmasker en daarna verzorgende dagcrème. Zelf zak ik in een ontspannen slaapstand, maar mijn dochter moet nog even wennen aan het gefriemel aan haar gezicht. Ze moet af en toe lachen. En daar lachen we dan weer met z’n viertjes harder om. Het is supergezellig en ontspannen.


Als extraatje laten we onze wenkbrauwen in model brengen met de speciale ‘op Oosterse wijze met draad’. Pien schrikt er even van, vooral ook als ze de donkere verf op haar wenkies ziet. Niet veel later heeft zij prachtige, volle wenkbrauwen. Wekenlang loopt ze te shinen en vertelt zij al haar vriendinnen over het epileren van de wenkbrauwen met touwtjes.
Holistische aanpak
Als afsluiting drinken we nog een heerlijk kopje La Mysore thee met Mitra en Melody. Wat zijn ze lief en zorgzaam. En wat hebben ze een prachtig bedrijf! La Mysore biedt een holistische aanpak en kijkt naar de huid als geheel. Tijdens de behandelingen worden de producten op maat samengesteld en wordt er een persoonlijke touch aan de behandeling gegeven. Daarbij geeft La Mysore voedings- en levensstijladviezen, het gaat om de complete balans. Moeders en dochter kunnen zich hier helemaal laten onderdompelen, er zijn diverse behandelingen mogelijk. Op Gaaf voor Mama hebben we ook over La Mysore arrangementen geschreven.


Parfum maken
Een ander arrangement voor moeder en dochter is het parfum maken. Daar gaan we zeker een keer voor terugkomen! Want het klinkt fantastisch om samen te doen. Wellicht nemen we oma, dus de moeder van de moeder, dan ook mee. Een drie generaties uitje!
Mitra vertelt over het arrangement mother & daughter parfum, dat je samen één parfum maak. Natuurlijk ga je aan heel veel geuren snuffelen en helpt Mitra je met een uitleg over geuressences. Het arrangement duurt ongeveer twee uur en na afloop krijgt je beiden de geur (30 ml) mee naar huis. Wat een feest! Wil je meer weten of La Mysore Cosmetics (met een filiaal in Bussum en Emmeloord)? Klik dan op lamysorecosmetics.com.

We sluiten onze moeder-dochter dag af met een lekker etentje bij Restaurant de Eendracht in Blaricum. Daar hebben we op een zomerse dag al eens heel gezellig met het gezin op het terras gezeten. Onze tieners dronken er verse, zelfgemaakte ijsthee en we genoten van landbrood met carpaccio. Wat toen al opviel op de menukaart was de kidslunch met bijvoorbeeld brood met hagelsal. Maar vooral ideaal voor gezinnen met jonge kinderen zijn de sfeervolle zitjes buiten, de glijbaan en het 'kids spellen menu' waarbij ze gewoon badminton rackets en een bal kunnen lenen. Ook voor honden is het terras trouwens ideaal, met een eigen honden bar.


Anyway, na die zomerse restaurantervaring gingen we terug naar De Eendracht om te dineren. We hebben heerlijk gezeten, genoten van een 3-gangen keuzemenu en natuurlijk weer écht ijsthee gedronken. Een aanrader om zo een moeder-en-dochter-dag af te sluiten.

Techfestival Bright Day

Heb jij al gehoord over het bijzondere techfestival Bright Day?! Dit coole event wordt al een aantal jaar gehouden en is voor jong en oud uitdagend. Je kunt er robots bouwen en eindeloos gamen… en nog veel meer technische hoogstandjes ontdekken. Zoals robot Sophia!
Bright Kids
Dit grootste techfestival van Nederland vindt in 2018 plaats op zaterdag 24 en zondag 25 november in het Expo Haarlemmermeer. Hier wil je bij zijn hoor! Want er zijn ontzettend veel en leuke activiteiten te beleven voor het hele gezin en je kunt alles leren over ‘The bright side of tech’.
Jonge bezoekers van Bright Day kunnen bijvoorbeeld zelf robots bouwen, computergames spelen of op ontdekking gaan in het VR, hologrammen & Speellab. Ook zijn er live shows te zien van ANYmal, een robot met dierlijke trekjes en van robot Sophia, de meest menselijke robot ter wereld!

Drones en e-bikes
Ontmoet Royalistiq en Daan Roosegaarde, experimenteer met drones, check Dutch design, trap wat rondjes op een e-bike en ontdek hoe banen er in de toekomst uit kunnen zien.
Kortom, een dag in het teken van ‘The bright side of tech’.
Gaaf voor Kinderen heeft een speciale code waarmee jij 10% korting krijgt op aankoop van tickets.

Klik op de code 10% korting.

LEGO World 2016

 

Vorig jaar zijn wij naar LEGO World in de Jaarbeurs geweest.

Wij hadden namelijk zo onze vooroordelen; van massaal, druk en alleen LEGO om te bouwen. Okay, het was inderdaad redelijk druk maar de andere argumenten sloegen nergens op. Wij hebben ons met twee kinderen (jongen van 9 en meisje van 6 jaar) uitstekend vermaakt, een hele dag lang.

Want, er is veel meer dan bouwen met steentjes. Zo namen we een LEGO-douche, renden de kinderen in een plastic bal over het water, ging dochter Pien met de LEGO Friends dames op de foto, werd er veel geknutseld en kreeg Mees op het Ninjago-plein les van een heuse ninja. Dát was dus allemaal in 2015… maar reken maar dat wij dit jaar weer van de partij zijn bij LEGO World. Hét perfecte familie uitje tijdens de herfstvakantie!

 

 

Lees meer: LEGO World 2016

Fantastisch Kinderfilm Festival 2016

Het Fantastisch Kinderfilm Festival neemt je in 2016 mee op reis naar bijzondere plekken in een fantastische wereld. Met ‘Kronkel & Slinger’ gaat het thema dit jaar over reizen. Er zijn korte bijzondere filmvoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar, vrolijke en avontuurlijke reisfilms voor kleuters en spannende lange films voor de oudere kinderen.

Voor de jongsten zijn er vier prachtige animatie voorstellingen:

- Mijn moeder is een vliegtuig, een dromerige Russische animatie over een fantastische moeder.

- Verloren Vriendje, een Britse film die internationaal veel prijzen won, over de vriendschap tussen een jongen en een verdwaalde pinguïn.

- De geur van worteltjes uit België over de warmte van je eigen huis en het geluk van een goede buur.

- Verhalen van de Zee met een muzikale, poëtische reis van een rood papieren bootje van de Duitse Zareba en een Chileense film over een mysterieuze reis van een jongetje op de achterbank in de auto.

Lees meer: Fantastisch Kinderfilm Festival 2016

Rapunzel De Musical

 

Rapunzel… ik kan wegdromen bij het idee dat je zulke lange haren hebt. Fan-tas-tisch. Ik was dus heel benieuwd naar de familievoorstelling Rapunzel De Musical. Ik vergat om als prinses verkleed te gaan (dom!), want dan maak je aan het eind van de voorstelling kans op een mooie prijs. Dus, ga jij heen… verkleed je dan als prins of prinses!

Vrolijk toveren

De musical van Rapunzel is heel vrolijk en ik vind dat Sita mooi kan zingen. En wauw, die lange vlecht ís zo mooi. Ik kan mij niet voorstellen dat zij die afgeknipt wil hebben. Het verhaal over prinsesje Rapunzel is wel bekend, toch? Zij bezit magisch haar, maar op een dag ontvoerd de gemene tovenares haar en sluit haar op in een hoge toren. In de musical gaat het iets anders, want het grappige tovenaarsduo Titus en Fien sluiten haar op. Dit tweetal is echt supergrappig (juist ook voor volwassenen maken zij leuke woordgrapjes) en toveren er vrolijk op los. Zoals in alle sprookjes loopt het hier ook weer goed af en redt de prins – eigenlijk de kapperszoon – Rapunzel.

Pien (6): “Ik wil nog wel een keer naar Rapunzel de Musical, alles was zo mooi. De kleding en de liedjes. En vooral ook de after party met meet & greet. Dan wil ik de handtekening van Rapunzel!”

Rapunzel De Musical is hét familiesprookje en is te zien tot en met 12 juni 2016: www.RapunzelDeMusical.nl