Gaaf voor Kinderen

Fantastisch Kinderfilm Festival 2016

Het Fantastisch Kinderfilm Festival neemt je in 2016 mee op reis naar bijzondere plekken in een fantastische wereld. Met ‘Kronkel & Slinger’ gaat het thema dit jaar over reizen. Er zijn korte bijzondere filmvoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar, vrolijke en avontuurlijke reisfilms voor kleuters en spannende lange films voor de oudere kinderen.

Voor de jongsten zijn er vier prachtige animatie voorstellingen:

- Mijn moeder is een vliegtuig, een dromerige Russische animatie over een fantastische moeder.

- Verloren Vriendje, een Britse film die internationaal veel prijzen won, over de vriendschap tussen een jongen en een verdwaalde pinguïn.

- De geur van worteltjes uit België over de warmte van je eigen huis en het geluk van een goede buur.

- Verhalen van de Zee met een muzikale, poëtische reis van een rood papieren bootje van de Duitse Zareba en een Chileense film over een mysterieuze reis van een jongetje op de achterbank in de auto.

 

Speciaal voor de editie ‘Kronkel & Slinger’ maakte het festival een Nederlandse vertaling van de grappige en met lef vormgegeven animatiefilm Wie is Waar? uit Zweden die op het festival zijn Nederlandse première zal beleven.

Voor de oudere kinderen draait er Reis naar het Noorden van de Fransman Rémi Chayé. Hierin volgen we Sasha, een stoer Russisch meisje dat alleen op reis gaat naar de Noordpool. Ze gaat haar grootvader, een beroemde ontdekkingsreiziger achterna nadat hij niet terugkeerde van zijn reis. Sasha is vastberaden in haar plan en deinst nergens voor terug.

Er draaien ook klassieke speelfilms als Het Zakmes uit Nederland over Mees die op zoek gaat naar zijn vriendje dat verhuisd is. Met Kleine Nicolaas gaat op vakantie uit Frankrijk vertonen we een komische film in een retrosfeer. Alle kinderen die naar de film gaan, krijgen toegang tot de Speeltuin van de Verbeelding, die tijdens het festival in het filmtheater staat.

In deze fantastische speeltuin ga je net als in de film op reis. Stap in en speel mee met koffer memorie, maak een lichtvoorstelling met de bewegende beelden die je ziet vanuit de trein, ga met je familie op de vakantiefoto, bereid je eigen picknick voor onderweg, snuif de geur van je huis op bij Heimwee geuren en beleef nog veel meer.

Het festival is voor kinderen van 2 - 9 jaar en reist door het land. Meer informatie vind je op www.fantastischkinderfilmfestival.nl.