Gaaf voor Kinderen

Knoeper gezellig bij Knoest


Wat gaaf! Knoest Eten en Drinken, het sfeervolle restaurant dat in het voorjaar van 2018 vernieuwd is op Camping Geversduin, is de gehele winterperiode van 2018 geopend op woensdag, zaterdag en zondag, van 10.00 tot 16.00 uur. Afgelopen zomer zijn wij meerdere keren gezellig wat op het terras wezen drinken. Ideaal want de kids vermaken zich altijd prima in de speeltuin van Knoest.


Winterse wandeling
Na een heerlijke wandeling of fietstocht door de prachtige bosrijke omgeving, strijk je gezellig neer in het sfeervolle restaurant. De ambiance vinden wij fijn en het mos aan de muur blijft ons fascineren. Geniet van een vers bakje koffie met wat lekkers. Lunch met een panini (tuna melt is een aanrader) of pizza uit eigen oven of ga lekker borrelen met een hapje. Oh, en ben je fan van het lokale Noest bier, wie weet vind je een flesje in de minimarkt van Knoest Eten & Drinken.
Speelparadijs
Voor kinderen is Knoest een waar speelparadijs. Er zijn twee speeltuinen, gemaakt van natuurlijke materialen en op een grote airtrampoline kunnen kinderen klimmen, klauteren, springen en lekker ravotten. Water en zand zijn de ingrediënten voor uren lang speelplezier! Vanaf het terras en het restaurant heb je prima zicht op de speeltuinen. Wel zo relaxt (of soms juist niet ).Kijk lekker hoe de kinderen spelen.


Er staan voor deze winterperiode diverse gave activiteiten gepland. Op zondag 25 november is er een gezellig Sinterklaasfeest. Vanaf 10.00 uur kunnen kinderen komen knutselen, warme chocomelk drinken en natuurlijk lekker pepernoten eten. Iedereen is welkom!
Op zondag 9 december is er tijdens de NHD winterwandeling een kerstmarkt op Camping Geversduin. Het wordt een gezellige markt met kraampjes vol winter- en kerstproducten. Uiteraard is de kerstman hierbij aanwezig en is er sfeervolle kerstmuziek. Ook voor jonge kinderen is er genoeg te beleven.
Bekijk de agenda voor nog meer leuke activiteiten deze winter. 

Kindvriendelijk uit eten

Eten in een restaurant, wij doen dat als gezin niet zo heel vaak. Dat heeft meerdere redenen, van onrustige kinderen tot te prijzig. En dat terwijl wij vroeger zeker iedere week met z’n tweetjes uit eten gingen. Tot we dus kinderen kregen. Niet de meest makkelijke eters, maar ze houden wel van gezelligheid. Toen wij dus een midweek logeerden bij Landal Waterparc Veluwemeer, besloten wij na een middagje wandelen in het bos, mét een kijkje bij Klimbos Garderen, om uit eten te gaan. Niet zomaar ergens, maar bij hét kindvriendelijke familierestaurant in Garderen: De Wildebras.


Speelzolder
Bij de entree zijn Mees (9) en Pien (6) al meteen blij en enthousiast. Ze kijken bij de speeltuin, maar besluiten dat het daar in het najaar wat te fris voor is. Bovendien weten zij dat er binnen een grote Speelzolder op ze wacht. Online lazen we namelijk al dat De Wildebras de grootste speelzolder van Nederland heeft. Rond de openhaard zijn een paar luxe fauteuils vrij en wij bestellen hier een drankje. De kinderen vragen aan de bediening waar de Speelzolder is en weg zijn ze. Ze komen even later over-enthousiast melden dat er heel veel te doen is, van verkleden tot gamen en van knutselen tot film kijken. Ik ga dus ook even kijken en wauw, er is ruim 170 m2 aan speelruimte. Met Pien kijk ik op het Wildebras Plein en we belanden bij Kapsalon Ben Krul, Mees zit natuurlijk bij Game Café De Jolige Joystick. Bij de Boekhandel kunnen kinderen chillen en lezen, daarnaast is een verkleedruimte of je kunt muziek gaan maken bij De Hoge Noot. Een filmpje pakken in de KinderBios en knutselen en kleuren bij W. Kwast Hobby Art. Bij het knutselen is begeleiding en Pien kan het goed vinden met het meisje. Ik ga weer naar beneden en wij genieten als opoe en omoe bij de warme vlammen van de haard.

Lees meer: Kindvriendelijk uit eten