Gaaf voor Kinderen

Kindvriendelijk uit eten

Eten in een restaurant, wij doen dat als gezin niet zo heel vaak. Dat heeft meerdere redenen, van onrustige kinderen tot te prijzig. En dat terwijl wij vroeger zeker iedere week met z’n tweetjes uit eten gingen. Tot we dus kinderen kregen. Niet de meest makkelijke eters, maar ze houden wel van gezelligheid. Toen wij dus een midweek logeerden bij Landal Waterparc Veluwemeer, besloten wij na een middagje wandelen in het bos, mét een kijkje bij Klimbos Garderen, om uit eten te gaan. Niet zomaar ergens, maar bij hét kindvriendelijke familierestaurant in Garderen: De Wildebras.


Speelzolder
Bij de entree zijn Mees (9) en Pien (6) al meteen blij en enthousiast. Ze kijken bij de speeltuin, maar besluiten dat het daar in het najaar wat te fris voor is. Bovendien weten zij dat er binnen een grote Speelzolder op ze wacht. Online lazen we namelijk al dat De Wildebras de grootste speelzolder van Nederland heeft. Rond de openhaard zijn een paar luxe fauteuils vrij en wij bestellen hier een drankje. De kinderen vragen aan de bediening waar de Speelzolder is en weg zijn ze. Ze komen even later over-enthousiast melden dat er heel veel te doen is, van verkleden tot gamen en van knutselen tot film kijken. Ik ga dus ook even kijken en wauw, er is ruim 170 m2 aan speelruimte. Met Pien kijk ik op het Wildebras Plein en we belanden bij Kapsalon Ben Krul, Mees zit natuurlijk bij Game Café De Jolige Joystick. Bij de Boekhandel kunnen kinderen chillen en lezen, daarnaast is een verkleedruimte of je kunt muziek gaan maken bij De Hoge Noot. Een filmpje pakken in de KinderBios en knutselen en kleuren bij W. Kwast Hobby Art. Bij het knutselen is begeleiding en Pien kan het goed vinden met het meisje. Ik ga weer naar beneden en wij genieten als opoe en omoe bij de warme vlammen van de haard.


Camping bekijken
We lezen dat De Wildebras grenst aan camping De Hertshoorn en we besluiten voor wij gaan eten een wandeling over het terrein te maken. De kinderen zijn niet weg te krijgen van de Speelzolder, dus wij slenteren op ons gemak langs het Artcamp, unieke boomtenten, chalets, luxe safaritenten (wauw, ze zien er gaaf uit. Deze onthouden wij, want wij zouden hier graag eens een lang weekend verblijven) en een heuse woonwagen, ‘uit de sleur’ genaamd. We kijken stiekem in die woonwagen en dat ziet er zeer charmant uit. Nu in het najaar is de camping vrij verlaten, maar reken maar dat het hier vanaf het voorjaar heerlijk is.

Veel P’s
Ook de omgeving van de camping is prachtig bosrijk en na onze wandeling warmen wij weer op in het familierestaurant. Onze kinderen komen een kijkje nemen op de speciale kinderkaart, met ruime keus. Van een klein kopje soep tot de bekende P’s: pannenkoeken en pizza. Maar ook van Plates: spare ribs, broodje hamburger of pasta. De prijzen vinden wij zeer schappelijk en Mees en Pien bestellen een pannenkoek voor 4,50 euro. Ik zou eigenlijk de steenovenpizza wel willen proeven, maar de menukaart heeft nog veel meer lekkers. Manlief neemt Onze ‘Wildebras’, een hamburger op een Italiaanse bol. Ik kies voor het Bourgondische potje.

Even later zitten we te smullen en het is fijn dat de pannenkoeken op kinderformaat zijn. Alles gaat op! En snel ook… al komt dat wellicht omdat Mees en Pien weer verder willen spelen op zolder. Zo kunnen wij als ouders rustig verder eten en we genieten van de aandacht die aan het eten is besteed. Patatjes zijn geserveerd in een klein frituurmandje, er zijn verse seizoengroenten van spruitjes tot wortels en een gestoofd peertje. Terwijl wij met z’n tweetjes genieten van de maaltijd valt er om ons heen genoeg te zien. Het is immers een kindvriendelijk restaurant, waarbij je herkenbare momentjes in de kinderstoel ziet en knoeiende maar genietende kinderen. Comfortabel.

 

Op het terras
We sluiten af met huisgemaakte tiramisu en Gardens ijs. De kinderen kiezen Calippo’s van de ‘gewone’ ijskaart, weer tegen een goed tarief. Deze keer is het uit eten gaan zeer geslaagd en als wij weer in de buurt zijn dan gaan we zeker terug naar dit kindvriendelijke restaurant. De kinderen mogen bij het weggaan zelfs ook nog iets uit de schatkist uitzoeken. Kortom, één groot feest! Bij mooi weer is er nog veel meer te beleven, zoals klimmen, klauteren en spelen in een grote speeltuin en rotswaterspeeltuin, terwijl wij dan op het terras kunnen zitten. We’ll be back!

 

Tekst en fotografie: Marije Smit