Eten en drinken

Gezonde en goede voeding voor jonge kinderen

Na de borstvoedingsperiode en het eerste fruithapje (wat wij natuurlijk zelf maakten) kwamen we via een boterhammetje bij groentehapjes. De keus aan kant-en-klare potjes babyvoeding is enorm, maar het sprak ons niet echt aan. Okay, het was wel eens handig als we onderweg waren. Maar thuis, daar kreeg onze kleine man en later ook ons dametje gewoon een zelfgemaakte, gepureerde maaltijd met verse producten.
Gezonde eetgewoonten
Dat wij niet de enige waren die niet laaiend enthousiast over potjes voeding zijn, blijkt wel als we een bericht van Kirsten lezen: “In 2012 begonnen we met het maken van verse biologische maaltijden voor kleine kinderen. Simpelweg omdat we dachten dat de smakeloze potjes niet voldeden om ons kind gezonde eetgewoonten te laten ontwikkelen. Een kind moet kunnen proeven, ruiken en voelen wat hij eet. En elk hapje moet vol zitten met waardevolle voedingsstoffen. Geen lege calorieën dus.” Dit bleek het begin te zijn van De Kleine Keuken, opgericht door Kirsten, waar ‘minder zoet’ broodbeleg, koekjes en tussendoortjes worden gemaakt. Gezond en goed eten voor kinderen vanaf 4 maanden.

Biologisch
Wij vinden het belangrijk om onze kinderen te voeden en niet ‘te vullen’. Bovendien geven wij ze graag mee dat zij wéten waar het eten vandaan komt. Heel bewust logeerden wij regelmatig bij de boer, zoals bij Farmcamps of het Betere Boerenbed en maakten wij het echte boerenleven mee bij Koe in de Kost. Onze kids weten dat melk van de koe komt, kippen eieren leggen, aardappels ondergronds groeien en appels aan een boom hangen. Leuk en logisch.
We zijn er niet continu mee bezig, maar als er een keus is, dan kiezen we voor biologisch. En zo zijn we dus weer bij de producten voor kinderen vanaf 4 maanden tot en met 4 jaar gekomen, bij De Kleine Keuken. Zij maken pure biologische koek, ontbijt, broodbeleg, tussendoor en maaltijdjes zonder chemische toevoegingen voor kleine buikjes. Gaaf om te weten: het bedrijf is dus opgericht door moeders die ervan overtuigd zijn dat elk hapje moet bouwen aan een sterk kinderlijf!

Koek testen
Gaaf voor Kinderen heeft een testpakketje met lekkers voor kinderen vanaf 18 maanden ontvangen. In een livestream heeft de 9-jarige dochter de chocolade koekjes en fruitsnoepjes getest. Zij valt niet echt meer in de doelgroep, maar zij vindt het wél lekker. De biologische fruitsnoepjes gemaakt van aardbei en appel zijn aangenaam zacht en heel smaakvol. Lekker voor jonge kinderen! De biologische chocokoekjes mogen dan wel zachter zijn dan verwacht (wat logisch is voor kinderen van 18 maanden), de smaak is raak. Chocolade, maar niet te zoet. Bovendien, boordevol vitaminen, mineralen en goede vetten. Gemaakt met biologische cacao en volkoren meel. Bijkomend voordeel: geen vieze vingers! Kijk, dat is allemaal heel fijn!
Ook fijn is het om te weten dat alle producten van De Kleine Keuken vanuit het hart worden gemaakt, producten zonder chemische toevoegingen, palmvet, zout of geraffineerde suikers.

Proeven
In ons testpakketje zit ook een pot biologische appel peer stroop. Heel smaakvol voor op de boterham en serieus lekker voor jong en oud (en dan bedoelen we ook volwassenen). Online zien we dat er ook biologisch pindakaas, biologische amandelpasta en biologische chocopasta bij De Kleine Keuken te koop is. Er worden door het bedrijf ook proefpakketten – per leeftijdscategorie - samengesteld zodat je diverse producten zelf kunt testen. Handig!
Wij testen ook nog de biologische knabbelstengels met appel en kaneel. De verpakking heeft net als de fruitsnoepjes een praktische dichtdrukstrip om de producten vers te houden. De knabbelstengels mogen dan wel bedoeld zijn voor dreumesen vanaf 12 maanden… deze volkoren knabbelstengels met de smaak van appel en kaneel zijn verrassend lekker. Juist ook voor oudere kinderen! De knapperige knabbelstengels worden zelfs mee naar groep 5 genomen als tussendoortje.
Zo zie je maar, jong geleerd is oud(er) gedaan! Maar bovenal maakt onze test duidelijk dat de 100% biologische producten van De Kleine Keuken smaakvol zijn.