Eten en drinken

Smullen bij de Efteling


In juni 2018 waren Pien en ik bij de presentatie van het kindersmulmenu van La Place met Efteling thema. Lees het nog even na via Sprookjesachtig thema-kindersmulmenu.
De Vrolijke Noot
In de herfstvakantie hebben wij een dagje attractiepark gedaan… we hadden Symbolica nog niet ontdekt én we wilden eindelijk eens tijd maken om de show Raveleijn te zien.


Meteen na binnenkomst lopen we op het Dwarrelplein in de Efteling al langs het vernieuwde Restaurant De Vrolijke Noot. Pien herkent het! “Hier hebben ze het kindersmulmenu!” We vinden het daar zo rond 10 uur nog te vroeg voor, maar we pakken wel alvast een cappuccino met wat huisgemaakt lekkers van La Place (de notentaart is om van te smullen).


Gezond
We lopen wat af in het attractiepark, van het Sprookjesbos naar de Baron 1898 en weer terug naar Droomvlucht en vervolgens naar Symbolica en de Vliegende Hollander. Tussendoor staan we redelijk lang in de rij. Maar, het is gelukkig zonnig weer. We genieten van onze dag Efteling.
Eigenlijk hebben we geen tijd om te gaan eten. Zal er daarom op zoveel punten eten verkocht worden? Wij verbazen ons serieus over het aanbod. Dat is ruim, van poffertjes tot hamburgers en van broodjes worst tot fruit. Het lijkt wel of iedereen de hele dag door wil eten… en dan wordt er toch wel vaak voor ‘vet’ gekozen. Maar wat ons dus opvalt! De Efteling biedt zeker ook gezonde mogelijkheden. We spotten een hoek met verse fruit én we weten dat we terecht kunnen bij De Vrolijke Noot voor verse maaltijd.


We kunnen er bijna niet kiezen. Een fruitsalade of een gewone salade, toch een kindersmulmenu (een verantwoord alternatief voor bestaande kindermenu’s – nu dus met een kidsburger of broodje met beleg naar keuze, een bakje komkommer/tomaat, een vers sapje, smoothie of huisgemaakte limonade) of nemen we een broodje beenham met verse sap. Er is genoeg keus. De mannen gaan toch voor een hamburger en deze wordt waar je bij staat vers gemaakt. Pien en ik pakken een herfstsmoothie en fruitsalade. Zalig. En gezond.


We kunnen er weer tegenaan en genieten nog een paar uur in de Efteling. Na de fantastische show Raveleijn gaat de Efteling bijna sluiten, de dag is om gevlogen. We lopen langs De Eigenheimer en we kunnen de verleiding van de gebakken aardappel op een stokje niet weerstaan. Met fijne gevulde buiken stappen we voldaan in de auto terug naar huis.