Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Logeerkonijn bij de lodgetent

Logeren bij de boer is echt iets voor ons gezin. Wij houden van het boerenleven. Maar een beetje luxe erbij is fijn… Nou, reken maar dat dat lukt in de luxe lodgetent bij Farmcamps Stolkse Weide. Wij overnachten er een midweek en kunnen volop alle activiteiten uittesten. Van ijs maken tot spelen in ons eigen indoor Hooihuys en van koeien melken tot ons eigen konijn verzorgen.

Konijn verzorgen

Yep, inderdaad… bij de Farmcamps lodgetent op Stolkse Weide hoort een eigen konijn. De kinderen mogen in de Knuffelschuur een konijn uitzoeken en voorzichtig mee naar ons verblijf nemen. Het konijn is voor deze dagen tot Vlekkie (hoe origineel) gebombardeerd. Vlekkie krijgt een hok mee en een buitenverblijf. De kids gaan meteen aan de slag met droogvoer, hooi en water. En natuurlijk heel veel knuffelen. Het konijn mag bij ons overnachten, dus wordt er binnen de familie even geruzied waar Vlekkie mag slapen. Mama houdt het konijn liever buiten de tent omdat ze er zo van moet niezen, maar het is buiten wat fris en Vlekkie gaat dus mee naar binnen. Er wordt goed voor het konijn gezorgd en vooral veel geknuffeld. Kinderen en konijn hebben meteen een band. ’s Nachts slaapt Vlekkie zelfs in haar hok naast de twee bedden onder het speelhuis (yes, in de lodgetent bevindt zich een Hooihuys waar je in kunt spelen).

Met tranen in ogen afscheid nemen

Overdag mag ons logeerkonijn buiten in het gras spelen, omringd door een hekwerkje. De kinderen leren hoe ze het konijn moeten verzorgen en dat doen ze met plezier. Iedere dag weer. Als de laatste dag van ons verblijf bij boerin Durkje is aangebroken, brengen ze Vlekkie terug naar de Knuffelschuur. Daar mag het logeerkonijn weer spelen met haar familie. Onze familie neemt met tranen in de ogen afscheid. Een logeerkonijn bij je lodgetent is een topconcept!

 

Meer over Farmcamps en ons verblijf bij Stolkse Weide lees je op Gaaf voor Kinderen als je hier verder klikt.

FarmCamps Stolkse Weide is het melkveebedrijf van boer Wilco en boerin Durkje en hun twee kids in Stolwijk, Zuid-Holland.
Op boerderij Stolkse Weide is van alles te beleven. Boek je boerderijvakantie eenvoudig bij FarmCamps.