Games / DVD's

Vaiana op dvd

 
Walt Disney Animation Studios’ Vaiana draait nog in diverse bioscopen, maar de dvd en Bluray zijn er ook al. Wij zijn groot fan van deze animatiefilm over de dappere Vaiana en zagen de film al twee keer in de bios. En nu wordt de  dvd al bijna grijs gedraaid thuis. Hoe dat komt? Het avontuur is spannend, grappig en lief maar vooral ook vinden wij de muziek schitterend. Pien van 8 jaar zingt uit volle borst mee.
Zeevaarders
Het verhaal gaat als volgt: de mooie Vaiana wordt als kind al aangetrokken door de zee. Haar missie is al snel duidelijk: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders, de grootste zeevaarders van Oceanië, herstellen. Zij moet een amulet terugbrengen en gaat op avontuur door de zeilen te hijsen. De gekke haan gaat als verstekeling mee aan boord en zorgt voor hilariteit. Vaiana wordt beschermd door de zee, maar spoelt toch aan op een eiland… waar zij de halfgod Maui vindt. Een grote man vol bewegende tattoos. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur.
 

Lees meer: Vaiana op dvd

Trolls-film thuis kijken

Zoals bij ons thuis wel vaker aan de hand is… we komen tijd te kort. Toen de film Trolls in de bioscoop draaide wilden we er meteen heen. Maar het is niet gelukt. De dagen en weken vlogen om en toen draaide Trolls al niet meer in de bios. De winkels lagen wel vol met mooie merchandise met Poppy en al haar vrienden. Pien knutselde bijvoorbeeld een schoudertas van Trolls en wij vielen ook voor de Dermo Care Trolls-lijn met anti-klitspray, een fijne 2in1shampoo Happy Hair Day en de vrolijke bubbels van 2in1bad&douche.

Nu op dvd
We moesten er wel even op wachten, maar Trolls is nu (sinds 15 februari 2017) op DVD en Blu-ray verkrijgbaar. Yes! En wij zagen de kleurrijke film vol vrolijke muziek dit weekend al, omdat DreamWorks ons de dvd al had toegestuurd. Zo kunnen wij al snel een review over Trolls schrijven. En wat hebben we genoten! Met ‘we’ bedoelt Gaaf voor Kinderen: Mees van bijna 11 jaar, Pien van 8 jaar en mama Marije. Dit avontuur is zo gaaf dat we niet eens toe kwamen aan een pauze met popcorn. Het verhaal ervaren wij alle drie hetzelfde en gaat in het kort zo: Prinses Poppy met haar roze haren houdt van zingen, dansen en plezier maken. Zij barst regelmatig uit in muzikale mash-ups en zingt allerlei liedjes op bekende melodieën. Poppy is positief en poptimistisch. Zij gelooft nog heilig dat zolang je liefde en liedjes in je hart hebt je je ware kleur laat zien. Nou, daar denkt Branch anders over. Zijn huis is verstopt onder de grond en voorzien van een eigen ‘panic room’, omdat hij altijd bang is voor een nieuwe Bergens-aanval. Zullen die nare Bergens die trollen eten weer toeslaan? Dat ga je zien in de hilarisch animatiefilm.

Lees meer: Trolls-film thuis kijken

Alleen op de wereld op dvd

Heb jij in december 2016 naar Alleen op de wereld gekeken op NPO Zapp. Wij zaten er om 18 uur telkens klaar voor, maar december is een hectische maand waardoor wij regelmatig een aflevering hebben gemist. Jammer want de serie was echt bijzonder voor het hele gezin. Vandaar dat het superfijn is dat op 14 februari 2017 de dvd van Alleen op de wereld verschijnt. Dan kunnen we maar liefst 20x de aflevering van 10 minuten bekijken.
Het verhaal van Remi
Het verhaal over Remi, de vondeling, is je vast wel bekend. Het originele boek is geschreven door Hector Malot en het verhaal voor de serie is geschreven door Mieke de Jong, Anne Hofhuis en Myrande Jongeling. De hoofdrol van Remi wordt gespeeld door Julian Ras (je kent hem vast wel uit Dummie de Mummie). Remi is op zich een gewone jongen. Hij woont bij Betty Barbarin, die hem heeft gevonden. Vondeling Remi groeit dus op bij deze moeder, ze hebben het fijn samen. Tot hij zijn elfde verjaardag viert en er een vrachtwagen voor hun huis stopt. De man van Betty is na jaren terug en neemt Remi mee voor een tochtje… en laat hem achter op een benzinestation. Wat een schrik! De nu elfjarige Remi wordt voor de tweede keer in zijn leven gevonden, nu door Vitalis. Een oudere man die met zijn dieren in een busje leeft. Samen gaan zij op avontuur en Remi probeert geld te verdienen door op zijn trompet te spelen. Vitalis meent dat hij eerst flink moet oefenen. Hoor hoe Remi snel vordert in dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=meLHZ5exUy0
Samen hebben Remi, Vitalis en de dieren al snel vrienden gemaakt… en beleven zij mooie avonturen.

Lees meer: Alleen op de wereld op dvd

Huisdiergeheimen

Wij vinden het zo’n grappige vraag: Wat doet jouw huisdier als je niet thuis bent? Het antwoord hierop is te zien in de film Huisdiergeheimen (The Secret Life of Pets). De komische film is nu op dvd en blu-ray verschenen.
Avontuur
Dat de film populair is blijkt wel uit het top 3 lijstje van Bol.com. “Finding Dory, Huisdiergeheimen en De GVR zijn de populairste kinderfilms die worden gevraagd op dvd.” Vraag blijft, wat doen huisdieren als ze alleen thuis zijn? Dát kun je zien in de film… Ga mee op avontuur met de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.
Extra gaaf
Wij hebben de dvd bekeken en daar staan gave extra’s op. Huisdiergeheimen spelen wij eerst in het Nederlands af, maar de film is ook hilarisch leuk in het Vlaams. De DVD bevat ook de Engelse en Franse versie.

Als bonusmateriaal bekeken wij: De Mensen Achter Huisdiergeheimen, Dieren Kunnen Praten: Ontmoet de Acteurs, Alles Over de Huisdieren, Haarstylist van de Honden, Het Beste van Sneeuwbal.

Ahhhh… dat Ice Age eikeltje

Eigenlijk hebben wij om iedere Ice Age film erg gelachen. Vooral de trailers in de bioscoop zorgen er áltijd voor dat de kinderen roepen ‘daar willen we heen’. En dus gaan we. Toch  hebben we Ice Age 5: Collision Course gemist. Gelukkig maken we dat nu goed met de dvd!
Kettingreactie
We gaan er eens goed voor zitten. Tv aan, dvd in de speler, theetje met een koekje erbij en go. Met het gezin zitten wij voor de televisie te kijken naar Ice Age 5. Iedereen lijkt wel zijn of haar favoriet te hebben, van Sid tot Manny. Maar Scrat en zijn eikeltje blijven voor hilarische momenten zorgen. Heerlijk! Ja hoor, de eikel is weer ongrijpbaar en Scrat rent zich rot, maar het gaat mis… en nu echt mis. Het eikeltje lijkt in de ruimte te verdwijnen… Scrat krijgt ‘m net niet te pakken en brengt per ongeluk een kosmische kettingreactie teweeg. Wat een ramp! De wereld van Ice Age dreigt te veranderen. Om zichzelf te beschermen tegen dit gevaar moeten Sid, Manny, Diego en de rest van de kudde hun huis verlaten en beginnen ze aan een reis vol humor en avontuur door nieuwe, exotische landen waarbij ze een groot aantal nieuwe, kleurrijke vrienden ontmoeten.
Kijkplezier voor de hele familie!

Lees meer: Ahhhh… dat Ice Age eikeltje

Yo-kai Watch!

Ken jij Yo-kai al? Hij is te zien op tv bij Nickelodeon (een gave serie!), maar ik ook verkrijgbaar als game voor Nintendo 3DS. Yo-kai Watch is niet zomaar iets, het is een uitgebreid verhaal en daar kun je alles over zien in het online filmpje op de site van Nintendo.
Waar het om draait
Yo-kai zwerven door onze wereld, ze zijn onzichtbaar voor de meeste ogen. Eigenlijk hebben ze meestal niks kwaads in de zin, maar ze hebben elk een eigen karakter en unieke talenten! Tja, en als er iets misgaat in ons dagelijks leven, komt dat meestal doordat een Yo-kai ondeugend is geweest... Met de kracht van de Yo-kai Watch kun je de verborgen Yo-kai vinden, er vriendschap mee sluiten, en hun krachten oproepen als je die nodig hebt. Er zijn meer dan 200 verschillende soorten Yo-kai, met elk hun eigen persoonlijkheid, die erop wachten om ontdekt te worden!
Nieuwsgierig geworden? Je kunt een demo van de game krijgen met de QR-code.

Lees meer: Yo-kai Watch!

Disney-figuren tekenen

Heb jij een Nintendo 3DS? Oh yes! Ik wel en ik ga deze zomer leren tekenen. Niet zomaar tekenen, nee Disney-figuren tekenen. Op 15 juli is Disney Art Academy, exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen, namelijk verschenen en met dit programma kan ik gemakkelijk te begrijpen lessen volgen om meer dan 80 personages van Disney en Pixar in 2D te leren tekenen. Ik heb Dory meteen geprobeerd en wat is dat gaaf!

Teken Elsa, Nemo en Simba
Je kunt het zo gek niet bedenken of de personages zijn te vinden en te tekenen. Denk aan Mickey Mouse, Nemo uit Finding Nemo, Elsa uit Frozen, Buzz Lightyear uit Toy Story en Simba uit The Lion King. Ze komen tot leven op het scherm. Leer schetsen, schilderen en tekenen. Met behulp van negen gereedschappen - waaronder pastelkrijt, paintbrushes en stiften - kun je je innerlijke artiest de vrije loop laten in lessen die zijn gebaseerd op de art en animaties van Disney. Elke les leert je stap-voor-stap hoe je een bepaald personage kunt tekenen. Wat begint met een paar lijnen en vormen, verandert geleidelijk in een bekend personage dankzij jouw nieuwe tekenvaardigheden! Als je wilt stoppen terwijl je tekening nog niet is voltooid, kun je je les opslaan zodat je er later weer mee verder kunt gaan.

Lees meer: Disney-figuren tekenen

Breng Skylanders tot leven

Heel Skylands staat aan de rand van de afgrond. Wow, dat laat ik niet gebeuren! Daar moet ik iets aan doen met het Skylanders Starterpack voor iPad, iPhone en iPod touch. De Skylanders Superchargers zijn gaaf, maar moeten wel hard racen. Gelukkig heb ik al diverse losse figuren en voertuigen zodat is door heel Skylands kan racen.
Met Kaos
Deze versie komt Kaos in het spel. Kaos heeft zijn meest snode wapen ooit ingezet: het Doemstation van Ultieme Doemnietiging. Er is een speciaal team, de Superschargers om een onverwoestbare vloot gave voertuigen te besturen. En dat allemaal in deze verpakking starterpack. Ik bestuur deze krachtige voertuigen en ga op avontuur te land en ter zee, om Kaos tegen te houden!
In het starterpack zit een portal of power en draadloze controller, het werkt daarna met touchscreebesturing. Je kunt deze game dus overal spelen… als je de portal, voertuigen en je touchscreen (iPad, iPhone of iPod) bij je hebt.

Lees meer: Breng Skylanders tot leven

Zootropolis op dvd

In februari van dit jaar schreven we online al over de Disney film Zootropolis. Wij zagen de film in Hoofddorp bij Disney in huis, in de bios. We eindigden toen zo: “Gaaf voor Kinderen kan er een mooie analyse op loslaten met dieperliggende ideeën, maar ZooTropolis is vooral een gave film met waanzinnige mooie animaties.”

Natuurlijk is het ons duidelijk dat je droom naleven hét thema in de film is, maar we zagen meer… en dat kunnen we nu rustig thuis op dvd gaan bekijken. En nog eens, en nog eens.

Eindeloos vaak

Dat is zo ideaal aan een dvd! Je kunt de film eindeloos vaak nog eens bekijken, gewoon thuis in de dvd-speler maar ook mee op reis in de draagbare dvd-spelers. Wij gaan dit Disney avontuur in de moderne dierenstad Zootropolis, met agent Judy Hopps en sluwe vos Nick zeker nog vaak bekijken.

 

 

 

Lees meer: Zootropolis op dvd

Minecraft: Story Mode

Ik heb mijn Wii ingewisseld voor een Xbox, mede omdat ik dan lekker kan ‘minecraften’. Al speel ik het in de praktijk vaak op mijn iPad Mini. Maar, mhhmmm, ik spaar nu voor een eigen laptop want die nieuwste game Minecraft: Story Mode is wel super gaaf. En wij hebben die uitgetest op de pc.
Zelf vormgeven
Beleef een compleet nieuw avontuur in de geweldige wereld van Minecraft! Ik bepaal gewoon zelf het verloop van de game… Speel de rol van Jesse, die samen met zijn vrienden een spannend avontuur onderneemt om de Order van de Steen te vinden en daarmee de wereld van vergetelheid redden. We gaan op avontuur door Overworld, door de Nether, naar het Einde en verder?!  ER is zoveel mogelijk. En het grappige… mijn ouders snappen zelf helemaal niets van Minecraft. Ik heb mijn moeder pas laten zien hoe ik in razendtempo een zwembad kan maken. Dat vindt ze knap en toen besloot zij dat ik per dag 10 minuten langer mag gamen.

Lees meer: Minecraft: Story Mode