Games / DVD's

Zo fijn om een prinses te zijn

Sinds Studio 100 de nieuwe serie Prinsessia op tv brengt, ben ik al fan. Ik heb een prachtig boek over hoe ik prinses kan worden, net als Madeliefje, Violet, Roos, Linde en Iris. Ik kijk en blader vaak in Het Grote Prinsessenboek. Ook www.prinsessia.tv en op You Tube kijk ik regelmatig leuke prinsessenfilmpjes. Favoriet is op dit moment de Prinsessia videoclip: 'Mag ik jou kussen'.

Cd en dvd

Dat vrolijke liedje over ‘kussen’ staat ook op de nieuwe cd (release op 19 september). Tot die tijd kun je meezingen met de videoclip of het liedje downloaden via itunes. Ik kijk uit naar de cd, maar tot die tijd kijk ik lekker naar de vijf afleveringen op de nieuwe dvd Prinsessenmusical. Juf Flora geeft ook hierin weer les aan de prinsessen. In de eerste aflevering ‘ Prinsessenmusical’ is Kamiel niet alleen lakei, maar ook regisseur van de musical. Als dat maar goed gaat… Hij pakt het slim aan, vind ik, want hij geeft alle vijf de prinsesjes een hoofdrol. De aflevering ‘Zwijgen is goud’ is mijn favoriet. Het gaat over een geheim bewaren. Wie van de prinsesjes zal het geheimpje van juf Flora doorvertellen? 

 

TinkerBell en de Piraten thuis kijken

Tinkerbell en de piraten op dvdTinkerbell Infinity Disney

De film TinkerBell en de Piraten mocht ik een poosje geleden al bij Disney op kantoor kijken. Wat een gave film is het! Fijn dus dat ik dit lieve, creatieve elfje nu ook thuis kan bekijken. Want de bioscoopfilm komt uit op 3 september in Blu-Ray, DVD en Digital op 13 augustus. Voor we de film in huis halen, bekijken we nog even de trailer…

Pixie Hollow redden

Oké, nog even in het kort waar dit avontuur over gaat: Zarina is een onbegrepen elfje en elfenstof-bewaarder. Wanneer ze de belangrijke Blauwe Elfenstof uit Pixie Hollow steelt, vliegt ze er vandoor om te gaan samenwerken met de piraten van de Schedelrots. Het is nu aan TinkerBell en haar elfenvriendjes om de elfenstof weer terug te brengen Pixie Hollow te redden.

Er is meer goed nieuws voor TinkerBell-fans. Ze is vanaf het najaar verkrijgbaar als Disney Infinity! Stitch en TinkerBell zijn twee van de personages die het vaakst werden aangevraagd door de Disney Infinity fans, en ze zullen ongetwijfeld een unieke, leuke en magische touch toevoegen aan de 2.0 Toy Box. De gameplay trailer kun je al bekijken: https://youtu.be/5llR8PNS20o

Sofia of Jake?

In de zomermaand juli heb ik lekker vakantie. Soms slaap ik dan uit, en soms dus niet. Wat fijn dan dat er juist in de zomervakantie leuke Disney Junior series op Disney Channel te zien zijn. Voor stoere jongens is er Jake en de Nooitgedachtland Piraten (vanaf 7 juli t/m 1 augustus elke maandag t/m vrijdag om 06.45 uur) en voor meiden is er Sofia het prinsesje ( elk weekend in juli dubbele afleveringen van Sofia om 07.00 uur).

Prinses of piraat

Maak kennis met de wondere wereld van Sofia het prinsesje. Als haar moeder met de Koning trouwt, wordt Sofia een echte prinses. Maar hoe gedraagt een prinses zich eigenlijk? Om dit te leren, gaat Sofia naar een speciale school. Daar leert ze alles over de eigenschappen die horen bij een echte prinses. En dat is niet altijd makkelijk! Gelukkig krijgt Sofia hulp van haar dierenvrienden, waar ze door een magische amulet mee kan praten.

Ga mee op avontuur met Jake, Cubby, Izzy en papegaai Skully! Op het eiland Nooitgedachtland zijn zij altijd op zoek naar schatten. Zodra zij die vinden, krijgen ze dikwijls te maken met de gemene Kapitein Haak en Meneer Vetje die de schatten maar al te graag stelen. Jake en zijn vrienden zullen de schatten terug moeten halen, maar daar moet jij ze wel bij helpen! Bij iedere hindernis die ze doorstaan verdienen Jake en zijn team gouden munten. Help hen met verzamelen en doe mee met deze interactieve schattenjacht!  

 

Planes 2: Redden en Blussen

Heb jij het ook al gehoord? Er komt een tweede film van Planes aan. Ik was zo benieuwd, dus ik heb de trailer alvast bekeken. Wil je ‘m ook zien, klik dan hier op YouTube. Dit Disney avontuur heet Planes 2: Redden en Blussen en is vanaf 17 juli 2014 te zien in de Nederlandse bioscopen. De film gaat over een gedreven groep van de allerbeste blusvliegtuigen die er alles aan doet om het historische Piston Peak National Park tegen felle bosbranden te beschermen. Het wereldberoemde racevliegtuig Dusty komt erachter dat zijn motor beschadigd is en hij dus misschien nooit meer kan racen! Hij moet nu terugschakelen en belandt in de wereld van brandbestrijding vanuit de lucht. Dusty bundelt zijn krachten met oudgediende brand- en reddingshelikopter Blade Ranger en zijn moedige team, waaronder het vurige blusvliegtuigje Dipper, transporthelikopter Windlifter, voormalig legertransport Cabbie en een levendig stel dappere terreinvoertuigen die bekend staan als The Smokejumpers. Samen vecht het onverschrokken team tegen een enorme bosbrand, en gaandeweg leert Dusty wat er voor nodig is om een echte held te worden. 

Lees meer: Planes 2: Redden en Blussen

Voor alle K3-fans

De film K3 Dierenhotel zag ik in de bioscoop. Ik ging er samen met een vriendinnetje heen, voor mijn verjaardag. Toffe film is het hoor! Ik wil hem nog graag eens zien en dat kan vanaf nu, want K3 Dierenhotel is verkrijgbaar op dvd! Naast de film bevat de dvd ook de videoclip ‘LOKO LE’, de titelsong van de film. Maar deze heb ik al heel vaak gezien en gehoord, want je kunt ‘m ook op YouTube bekijken. www.k3dierenhotel.be

K3 Shows

Om al het leuke K3 nieuws compleet te maken… de drie dames komen ook weer naar Nederland om concerten te geven. Kijk maar: de nieuwe K3 Shows met Karen, Kristel en Josje. Ze staan dit najaar Nederland weer in een gloednieuwe show. Deze nieuwe K3 show zit vol muziek, dans en……. dromen! De leukste meisjes van de lage landen maken onder het mom ‘K3 kan het’  live op het podium de dromen van de kinderen waar.  Karen, Kristel en Josje zetten in deze nieuwe show hun beste beentje voor om alle kinderen met een grote glimlach naar huis te laten gaan.  En natuurlijk zingen zij daarbij al hun grootste hits!

Er zijn nu nog meer shows ingepland en die kaarten zijn nu in de verkoop. Tickets voor de nieuwe K3 shows zijn vanaf nu verkrijgbaar bij See Tickets: www.seetickets.nl |  0900 - 300.5555 (€0,45 ct. p.m.). 

Steengoede film

The LEGO Movie, de eerste echte bioscoopfilm van Lego, is ronduit Gaaf! Ik zag ‘m met mijn vrienden in de bioscoop en vanaf 18 juni is de film verkrijgbaar op 3D Blu-ray, Blu-ray en DVD. Dan ga ik er nog veel vaker naar kijken. Want de familiefilm is spannend, grappig, lief, heel herkenbaar (ik zie heel veel bouwwerken die ik ook kan maken met mijn Lego) en bovenal leerzaam. Hoezo leerzaam zal je denken? Nou, dat je met de steentjes moet spelen en je fantasie de vrije loop moet geven… en dus niet Lego blokjes aan elkaar moet lijmen!

Emmet

De film gaat over Emmet, een doorsnee, braaf LEGO® mini-figuurtje, dat door een misverstand wordt aangezien als de ‘speciale’ die de wereld komt redden. Je snapt het vast al, hij belandt in een spannend avontuur waar ook batman, superman en vele andere helden in voor komen. De film zit geweldig goed in elkaar. Ouders herkennen veel en mijn vader keek de eerste keer vol verbazing… hoe hebben ze deze 3D computeranimatie gemaakt?!

Deze wereldwijde kaskraker is voor het eerst verkrijgbaar als Ultra Violet, waarmee je de film op alle devices  (PC, tablet, smartphone)  overal en wanneer je maar wil kunt bekijken. Ik geniet ook van de vele extra’s op mijn DVD. Vooral die sing-along van Everything is awesome swingt lekker. Het bonusmateriaal op een Blu-ray is trouwens meer uitgebreid met o.a. : Muziekvideo: Batman is een ware kunstenaar – deze superheld toont jou zijn donkere kant (niet echt!) in deze zelfgemaakte – ehm… 100% professioneel ogende – muziekvideo; Enter the Ninjago; LEGO tot leven brengen; Build Emmet’s car – zie het en bouw het! 

Lees meer: Steengoede film 

Jop gaat naar school

Ik zit al in groep 1, maar ik vind de nieuwe app van Jop gaat naar school echt gaaf. Ik kan samen met Jop de Giraf leuke dingen leren, zoals de kleuren en de dagen van de week. Samen doen we hamertje tik en bouwen we met gekleurde blokken. Heel leerzaam, net als op school. Echt gaaf vind ik het weeklied wat in de kring wordt gezongen. Dat hebben wij niet op school, maar Jop dus wel. Ik leer met behulp van een liedje alle dagen. Bij alle oefeningen kan ik een beloning, een stempel, van de juf krijgen.

Wendag

Deze app is trouwens ook heel handig om te gebruiken als digitale wendag. Zo kunnen kinderen die voor het eerst naar school gaan een kijkje nemen hoe het er in de groep aan toe kan gaan. Want voor het eerst naar school gaan is een grote stap voor kinderen (en ook de ouders). Deze Jop gaat naar school app kan worden gebruikt als een digitale wendag om in 10 stappen door een schooldag te gaan.

Leuk weetje

Deze Jop app is genomineerd voor de Media Ukkie Award. Het is nu de derde keer op rij dat Heppi genomineerd is. In 2012: Jop gaat slapen (de winnaar ook in dat jaar), 2013: Jop gaat eten en nu 2014:  Jop gaat naar school.

 

De app Jop gaat naar school is compatible voor iPhone/iPad en Android.

Er zijn meer leuk en leerzame apps over Jop de giraf. Je kunt ze bekijken via www.heppi.nl 

 

Het regent… gehaktballen

Okay, ik zal bekennen: ik heb de film Het Regent Gehaktballen 1 niet gezien. De titel vind ik ontzettend grappig, want hoe kan het nou gehaktballen regenen? Ik ben dus wel heel nieuwsgierig naar de film, maar het blijkt dat ik Cloudy With A Chance Of Meatballs 2, deel 2 dus, in de dvd-speler heb gestoken. Dat blijkt niets uit te maken, ik begrijp het verhaal met de slimme Flint en die aandoenlijke Barry de Aardbei heel goed. Ik lig heel vaak in een deuk tijdens het animatie-avontuur.

Voedseldieren

Sinds half mei is de dvd (en Blu-Ray) van Het Regent Gehaktballen 2 beschikbaar… en daar ga je van watertanden! Wil je een voorproefje? Digitaal dan… Ontmoet Barry en bekijk nog een lachwekkend stukje uit Het Regent Gehaktballen 2. Krijg je er al zin in? Ik wil je heel kort verklappen waar de film over gaat: Uitvinder Flint Lockwood heeft een machine bedacht die water in voedsel kan veranderen, waardoor het cheeseburgers regende en spaghetti stormde… Proest! Flint denkt dat de uitvinding is vernietigd… tot hij er achter komt dat er een machine is die het eten en dieren combineert in 'voedseldieren'. Haha, dan krijg je onder andere tacodillen, vispansees, flamango's, gehaktbalrussen, zomerkoninkjes en nog veel meer. Oeps, nu moet Flint weer met zijn vrienden aan de slag om de wereld te gaan redden. Zal het lukken? Nou, ga dat lekker zelf kijken! 

Praten met je hond

Wij hebben het geluk dat we een hele leuke, lieve hond hebben. Zelfs nog een puppy. Ik ben dol op Takkie, onze labradoodle. Maar stel, je mag of kan geen hond hebben... Dan kan de nieuwe game van PS Vita Pets™ uitkomst bieden. Met deze unieke huisdierensimulator met verhalend avontuur kun je zelfs echt met je hond praten. Daar droom ik nou al jaren van. Nu kan het dus…

PS Vita Pets™ is de eerste game in haar genre waarbij honden daadwerkelijk terugpraten. PS Vita Pets is een huisdierensimulator met verhalend avontuur waarbij de innovatieve en creatieve tools van de PS Vita levensechte ervaringen creëren. Unieke kenmerken van de game zijn de gezichts- en stemherkenning. Je hond luistert alleen naar jou, praat terug en je kunt hem uitlaten in de echte wereld! PS Vita Pets™ is vanaf 4 juni 2014 verkrijgbaar. Kinderen moeten hun hond echt trainen en opvoeden met de game. En met de nieuwste technologische snufjes kunnen ze hun hond ook in de echte wereld uitlaten! Dit kan door middel van de camera die op de PS Vita zit. 

 

 

TinkerBell en de Piraten

Het allernieuwste Disney Fairies avontuur mochten we bij Disney in huis, in Hoofddorp, bekijken. Wauw, wat spannend. Alleen al het idee om naar Disney zelf te gaan. We gingen niet alleen de film bekijken in de eigen bioscoopzaal, er was ook een gave ballonnenvouwer, en cake om te versieren, en schminken. Een groot feest. Met onze diadeem met hartjesballon op gingen we naar de filmzaal, waar we een 3D-bril kregen. Hiermee zie je de film echt super gaaf. En vliegt TinkerBell gewoon naar je toe J.

Piraten

Ik ben dol op TinkerBell en ik kijk ook graag de dvd’s, zoals TinkerBell: Het Geheim van de Vleugels. Maar nu worden in de bioscoop de zeilen gehesen voor TinkerBell en de Piraten. Je kunt de trailer bekijken…  Ik zal niet te veel verklappen over de film, want deze moet je echt zelf gaan bekijken. Echt leuk! Maar de hoofdrol gaat naar Zarina, een onbegrepen elfje en elfenstof-bewaarder. Wanneer ze de belangrijke Blauwe Elfenstof uit Pixie Hollow steelt, vliegt ze er vandoor om te gaan samenwerken met de piraten van de Schedelrots. Het is nu aan TinkerBell en haar elfenvriendinnetjes om de elfenstof weer terug te brengen. Maar wanneer ze achter Zarina aanzitten, staat Tinks wereld ineens op zijn kop. TinkerBell en haar vriendjes merken dat hun speciale talenten omgeruild zijn. Het is een race tegen de klok om de Blauwe Elfenstof terug te halen en terug naar huis te keren om Pixie Hollow te redden.