Kinderboeken

Naar Amsterdam met het hele gezin

Na onze city trip Brussel (ik was toen 4 en mijn broer 7 jaar) gaan we met het gezin regelmatiger naar de stad. Soms gewoon een dagje, om naar een museum te gaan en ergens iets te drinken. Of we gaan een weekendje, naar Antwerpen bijvoorbeeld. Toch houd ik vooral van dagjes naar de stad. Mijn favoriet? Amsterdam. Zeker nu een ik leuke reisgids – voor kinderen en hun ouders – over onze hoofdstad heb.

Route uitstippelen

Ik blader thuis alvast door Kidskompas Amsterdam. Een beetje voorbereiden kan nooit kwaad. Als ik een afbeelding van een emmertje op het zand zie, vraag ik mijn broer om het even voor te lezen. Nooit geweten dat er een strand is in Amsterdam. Het is bij Pllek, als je met de pont naar NDSM-Werf gaat. Dat kunnen van de zomer wel eens doen. Samen met mijn vader stippel ik een route door Amsterdam uit. Er staan plattegrondjes in en heel veel tips. Papa leest ook een stukje over de geschiedenis voor, interessant maar voor nu kiezen we voor een wandeling door de 9 Straatjes (misschien valt er nog iets leuks te shoppen), gaan we een kijkje nemen bij de Kinderboekwinkel en brengen we een bezoekje aan het Woonbootmuseum. Lekker divers, net als de stad. 

 

 

Kidskompas Amsterdam is voor iedereen die met kinderen (6-12 jaar) in Amsterdam op pad gaat. Wat zijn de leukste musea, bezienswaardigheden, activiteiten, winkels en restaurants om met elkaar te bezoeken? En wat wordt daar specifiek voor kinderen gedaan? Ook handig: hoe kom ik daar met het openbaar vervoer? Naast veel praktische tips en plattegronden, biedt Kidskompas Amsterdam ook verschillende achtergrondverhalen en weetjes over de stad en haar inwoners. Hoe komt de stad bijvoorbeeld aan haar naam, hoe zat het met de Gouden Eeuw, zijn er Amsterdamse specialiteiten en op welke plek kun je wel vijf bruggen tegelijkertijd zien? Het grootste deel van de gids - die is opgedeeld in wijken - is speciaal voor kinderen geschreven en kan dus ook door hen zelf worden gelezen. De gids is ook in het Engels verkrijgbaar onder de naam Kids’ Compass Amsterdam. 

 

Bekijk op www.kidskompas.nl welke steden nog meer door de dames van Kidskompas zijn bezocht.