Kinderboeken

Schim van het Kwaad

Als echte Michael Reefs, en dub Bieb-bende, fan mag ik het vierde deel – Schim van het Kwaad – weer voor verschijning lezen. Dat voelt heel speciaal! Zeker als we in de gedrukte versie weer een quote van GaafvoorKinderen.nl teruglezen. Maar wat maakt de serie kinderboeken van de Bieb-bende nou zo speciaal? Ik denk: de opbouwende spanning, de exacte omschrijving van de haast té bizarre avonturen waardoor het voelt of je zelf in het verhaal zit. Complimenten aan Michael! Want hierdoor wil je het boek niet meer wegleggen tot het uit is. Al heb ik de rare eigenschap dat als het eind van het boek nadert ik juist steeds langzamer ga doen, zodat ik nog net iets langer van het boek kan genieten.

QR-codes

Wat het boek voor mij ook nog eens extra gaaf maakt, is de informatie achter de QR-codes. Maar ik ben vooral ook dol op de Bieb-bende app. Met de app kom je niet alleen veel meer over de vijf hoofdrolspelers te weten, maar je kunt er ook (educatieve) spelletjes doen.

Eigenlijk wil ik niet te veel over de avontuur vertellen, want dat moet je zelf beleven. Toch een tipje van het verhaal: De vijf vrienden van de Bieb-bende genieten van de vakantie en het jaarlijkse Festival van de Zeven Winden nadert. Het is een zonnige start van april (de 4de maand en dus het 4de boek in de serie van straks in totaal 12 boeken) en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Tot het ene na het andere familielid verdwijnt en de Bieb-bende voor een onmogelijke keuze staat: op zoek naar hun familieleden gaan of de vierde Hemelrijder bevrijden uit het schilderij. Ze komen terecht op het eiland Tyriana, waar ze door de Man met de Bijl behoorlijk op de proef gesteld worden.

 

 

 

 

Schim van het Kwaad is het vierde deel van de Bieb-bende en ik zou haast zeggen: het is 4x zo spannend. Maar met welk boek van Michael Reefs moet ik het dan vergelijken? Dat gaat niet, dus ik houd het er op dat het een enorm spannend kinderboek is en dat komt vooral doordat er in het boek familieleden verdwijnen. Ik zat op het puntje van mijn stoel bij de ontknoping en ik kijk nu al uit naar deel 5.

Bekijk zeker ook even de trailer: https://www.debiebbende.nl/trailer/deel4/

 

 

Het vierde deel van de Bieb-bende is ook digitaal verkrijgbaar, en dat voor een heel scherpe prijs! Voor slechts € 5,99 kun jij Schim van het Kwaad op je e-reader lezen.