Kinderboeken

De ondeugende pop Pinokkio

Natuurlijk kennen we het verhaal over Pinokkio, de houten pop. We zagen hem zelfs in het echt in de Efteling (lees hier onze ervaring) en kochten er daarna een sprookjesachtig boek met het avontuur van de ondeugende pop.
Het sprookje
Pinokkio De ondeugende pop is een voorleesboek met veel mooie tekeningen. Natuurlijk begint het met ‘er was eens’… en zoals het dan hoort eindigt het sprookje voor Pinokkio ook met ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’. Dat is geen verrassing, maar wel fijn om te weten dat Pinokkio goed gaat eindigen. Want het verhaal over de houten pop is op zich bizar. Gepetto, de oude, arme houtsnijder maakt van een stuk betovert hout een pop. Hij noemt hem Pinokkio, zijn zoon.
Van pop naar jongen
De marionet stapt het echte leven in en maakt er van alles mee, waarbij hij wel eens moet jokken. En ja, dan groeit zijn neus. Je ziet in de tekeningen zijn neus langer worden en aan het eind van het verhaal groeit er zelfs een blaadje aan. Pinokkio kan de verleiding niet weerstaan om naar Pretland te gaan, maar daar blijkt hij langzaam een ezel te worden. Dit kan hij niet aan en springt in zee… en hap… hij wordt opgeslokt door een monstervis. Een groot oranje monster, welke wij in het attractiepark ook hebben gezien. Gelukkig weten wij al dat in die vis zijn vader aan een tafeltje zit. Yes, ze hebben elkaar weer gevonden en dankzij de fee wordt Pinokkio in een echte jongen omgetoverd.
Wij genieten van het bekende sprookje en bovendien van de sprankelende tekeningen. Dit boek leest zalig voor!

Je kunt een paar pagina’s online bekijken via het inkijkexemplaar van Unieboekspectrum.nl.