Kinderboeken

Fantastisch boek Het Middernachtcircus

Half november 2016 verscheen onze boekbespreking over De Schatbewaarders online. Het vijfde deel in de Bieb-bende serie. Toen al lieten we weten dat we uitkeken naar deel zes: Het Middernachtcircus. En dit magisch spannende boek is nu ook verschenen.
Al voor dit deel van de Bieb-bende gedrukt werd mocht GaafvoorKinderen.nl weer meelezen van schrijver Michael Reefs. En wat hebben we genoten! Niet te geloven hoe de schrijver al zes boeken vol heeft geschreven over de vrienden van de Bieb-bende… telkens weer vol spanning, avontuur en mysterieuze fantasie.

Meteen in het verhaal
We slaan het boek met Glow in the dark cover open en vinden op de eerste pagina: “Een ticket voor Middernachtcircus La Luna. Dit is jouw unieke toegangsbewijs”. Snel onze naam ingevuld en door. Dan treffen we de brief van Tim. Op twee pagina’s wordt ons geheugen over de vrienden van de Bieb-bende snel opgefrist en gelijk zitten we helemaal in het nieuwe verhaal.
Mist in de Zuidbaai
Eigenlijk willen we niet te veel over het avontuur op zich vertellen, want dit boek moet je gewoon ervaren. Toch een klein tipje van de sluier (want op de achterflap kun je natuurlijk ook al een beetje lezen waar Het Middernachtcircus over gaat): De vrienden van de Bieb-bende zijn op zoek naar de geest van Rosaline. In Zuidbaai duikt een dichte, onheilspellende mist op. Wat zal dat betekenen?
Michael verklapt:
“Melanie weet het zeker: hier zitten de Kwade Machten achter. Dan komen er zigeuners naar het dorp. Ze zetten hun kamp en circus op bij de heuvel en de kinderen ontmoeten Irmushka, die een duistere voorspelling doet. Op tweeëntwintig juni, om middernacht – precies op de avond dat het zigneunercircus een grote goochelshow geeft – zal George zijn kasteel terughalen uit de diepste spelonken van de heuvel. Zal het hem deze keer lukken om voor eens en altijd met de Bieb-bende af te rekenen?”, verklapt Michael over Het Middernachtcircus.
Online verder lezen en de app bekijken
Wij kunnen je vertellen: Dit is 421 pagina’s genieten! Bovendien, we kunnen ook nog eens verder lezen in de digitale wereld. Op de website www.debiebbende.nl – geheel vernieuwd per 1 juli 2017 – gaat het avontuur verder. Je leest er bijvoorbeeld meer over de verschillende locaties uit het boek of je kunt de personagetest doen.
Ook gaaf: de Bieb-bende heeft een eigen app waar je nog meer over de vrienden en de avonturen kunt ontdekken.
Nieuwe personages
In het avontuur van Het Middernachtcircus weet kinderboekenschrijver Michael weer nieuwe personages toe te voegen aan het verhaal. Wij vinden het fijn dat we door de tekeningen achterin het boek bij deze nieuwe hoofdrolspelers echt een beeld krijgen. Die grappige Arthur Vonk mag dan wel op leeftijd zijn maar de vrienden komen via hem wel veel te weten. Wij krijgen zelfs sympathie voor Irmuschka Sinti!
Conclusie: Het Middernachtcirus is fantastisch fantasievol. Super spannend. Gewoon een Gaaf boek!
Wij vragen ons af: Wanneer wordt de Bieb-Bende verfilmd?!

AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag van Michael Reefs het zesde deel uit de serie De Bieb-Bende weggeven! 
Wil jij kans maken op Het Middernachtcircus? 
 
Gaaf om te weten:
De Bieb-bende zal in totaal gaan bestaan uit een serie van 12 boeken! We zijn dus nog maar op de helft.

In de boeken zijn QR-codes te vinden waarmee je op een speciale website met nog meer informatie kunt komen.

Je kunt via de webshop van de Bieb-bende een gesigneerd boek aanschaffen.

Sinds 1 juli 2017 is er nog meer te doen op www.debiebbende.nl: 
Zo zijn er nieuwe aanwijzingen om te zoeken er twee nieuwe spellen te doen. Tim maakt nu onderdeel uit van de Bieb-bende en dat betekent dat hij ook op de site terug te vinden is. De personagetest is uitgebreider en je kunt aan de vrienden van de Bieb-bende Luca Littel, Melnie Wendersteen, Valerie van Hoven, Sander Rijkbroek, Roy Leyder, Tim Jonghart en Jasmijn Duhill vragen stellen.
Er zijn nu een heleboel nieuwe legendes te vinden. Bij locaties vind je nu nieuwe locaties, zelfs al van deel 7! Jasmijn heeft nu haar eigen bakkerij op de site. Klik in het hoofdscherm op Jammie Jasmijn en je ontdekt een hele nieuwe locatie. Je kunt Jasmijn onder andere helpen met het vinden van ingrediënten voor taarten
Op Facebook Gaaf voor Kinderen kun je zien hoe zoon Mees (11 jaar) de geheimen op de cover van het boek ontdekt.
 
Winnen?
Wil jij graag in aanmerking komen om Het Middernachtcircus gratis te lezen?

Wij geven een exemplaar van dit spannende avonturenboek weg!
Vraag: Welk volk zet het grote Middernachtcircus op?
Noteer je antwoord voor 18 juli 2017 op het formulier.
 

De winnares heet Suus W uit Rijen. Zij vulde het online formulier in én liet op Facebook in een enthousiaste reactie weten dat zij het boek graag wil voor de schoolbieb.