Kinderboeken

Bram en de Orde van Avalon

 

Wie GaafvoorKinderen.nl een beetje volgt, weet dat wij fan zijn van schrijver Michael Reefs.

We kijken telkens uit naar het nieuwste boek in de serie De Bieb-Bende én we genoten van het fantasievolle boek Bram en het Zoldermysterie. Ook voor het nieuwe avontuur van Bram mocht ik weer vooraf meelezen, en ik kan je vertellen: dat is genieten. Alleen al het idee dat je een verhaal leest wat nog niet is gepubliceerd. Zo gaaf.

Avalon
Het is dus wel al even geleden dat ik de eerste versie van het boek las, maar nu ik terugdenk aan Bram’s avontuur met de Orde van Avalon komt er veel terug. Hoe Bram zijn vriendin Mei-Lin weer ontmoet en via dozen reist. Maar vooral ook hoe spannend het verhaal is als zij ontdekken dat ze op zoek gaan naar een bijzondere steen. Dé steen waar koning Arthur het legendarische zwaard uit heeft getrokken.
QR-code
Zij blijken niet de enige te zijn die de stenen willen verzamelen. Mei-Lin en Bram krijgen nare figuren achter zich aan, de Orde van Avalon. Ondertussen leer je in het boek ook meer over de landen waar ze reizen, zoals Schotland en het Belgische kasteel van Noisy. Over dit kasteel krijg je meer informatie via de QR-code in het boek (dat blijf ik zo’n geweldig idee vinden van Michael – om offline met online te combineren). De locatie is in het echt al net zo mysterieus als in het boek.

Eigenlijk wil ik niet te veel over het avontuur op zich vertellen, want Bram en de Orde van Avalon moet je gewoon zelf gaan lezen!
Maar ik vraag mij wel af of Bram in zijn volgende avontuur nog via dozen op zolder gaat reizen...
 

 
 
Bram en de Orde van Avalon is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 
 
 

Ik liet Michael Reefs na het lezen van de proefversie dit weten:
“Ik vind dit boek weer heel spannend en bovenal vol magie. Echt hoor, J.K Rowling is er niets bij (smiley). En wat ik dan zo gaaf bij jouw verhalen vind is, dat telkens als ik denk nou dit wordt nu echt te gek, te veel magie en fantasie dan wissel je het opeens weer af met iets heel realistisch (bijvoorbeeld Bram die ruzie met zijn zusje maakt of omschrijven wat Bram). Dat maakt jouw boeken echt fantastisch. Zo beeldend geschreven en een soort van realistisch tegelijk."

Op de website www.uitgeverijstormsteen.nl/bram kun je nog veel meer lezen over de personages uit het boek.