Speelgoed

Speelgoedtest: Playmobil Dragons in elkaar zetten

Voor wij de uitgebreide PLAYMOBIL Dragons Berk (het vikingdorp), Drako’s Schip en Astrid en Stormsteen kunnen uittesten… moet er eerst flink worden gebouwd. Nou, ik kan je vertellen dat dat bij ons thuis voor een kinderruzietje kan zorgen. Dus, zet ik nu eerst Mees (11) met zijn neef van 12 jaar aan het werk met het Dragons eiland Berk. Een leuk klusje, zou je zeggen. Volg de instructies in het boekje en je komt er vanzelf. Inderdaad! Na wat gezucht en gesteun is het vikingdorp klaar, inclusief flikkerende fakkels, hakbijlen, zwaarden, meeuwen en zelfs aan krabbetjes en schelpen is gedacht. Heel compleet. Natuurlijk zijn figuren Hikkie, Stompum en twee groene titanen ook aanwezig. Met gepaste trots tonen zij het Dragons™ eiland Berk van Playmobil.


In elkaar zetten
De twee jongenstesters besluiten om eerst nog even buiten te gaan voetballen, terwijl papa het Drako’s Schip in elkaar zet. Enthousiast is Marcel (47) met het schip bezig en herinneringen van zijn vroegere piratenboot komen boven: “Ik had ook een Playmobil boot, mét motor. Jee, wat heb ik daar veel mee gespeeld. Die boot had toen een linnen zeil met touwtjes. Deze boot heeft een plastic zeil, dat is wel praktischer. Drako’s Schip ziet er fantastisch uit, heel compleet met een afvuursysteem.” In een mum van tijd heeft hij het schip in elkaar gezet. “Als je het even niet goed begrijpt in de bouwinstructies, dan kijk je op de afbeelding op de doos en is alles duidelijk. En wauw, je kunt deze boot ook nog van een onderwatermotor (apart verkrijgbaar, art.nr. 7350) voorzien om écht te varen.” Marcel gaat even terug naar zijn kindertijd en pakt Drako Bloedvuist om aan het roer te zetten en samen vuren zij wat pijlen af.


Draken
Ondertussen heb ik samen met Pien (8) de draak Stormsteen en Astrid in elkaar gezet. Samen trekken zij ten strijden. Net als wij. Want, het spelen met Playmobil Dragons kan nu echt gaan beginnen!


Lees hier onze speeltest verder>>>