Speelgoed

Speelgoedtest 2: Spelen met Playmobil Dragons

 

Het in elkaar zetten van PLAYMOBIL Dragons Berk (het vikingdorp), Drako’s Schip en Astrid en Stormsteen kostte even wat tijd (zie vorige blogtekst) en voor de review zetten wij ze bij elkaar voor deze speelgoedtest.

Pien (8) gaat als eerste lekker spelen met de Playmobil set. Zij kent Dragons wel ‘van Netflix’ maar “Ik vond het niet zo leuk op tv”. Nu ze de Playmobil versie van Dragons ziet zegt ze “Dit ziet er wel gaaf uit. Op het eiland zitten meeuwen en dat vind ik leuk. De Vikingman ziet er ook stoer uit. Maar de draakjes vind ik het leukst. Ik vind het wel zielig dat er een groene draak gevangen is genomen op de boot. Ik ga spelen dat ik dat groene draakje ga redden, samen met Astrid en haar draak”. En zo gebeurt het ook.
Pien speelt rustig met de poppetjes, helpt de draak ontsnappen en Stormsteen vliegt met Astrid op zijn rug terug naar het eiland. Dan wordt er feest gevierd. Wil je zien hoe zij dat doet? Klik dan op de video.


Speelgoedtester Mees (11) bekijkt de PLAYMOBIL Dragons eerst nog eens goed, voor hij op drakenavontuur gaat. Dragons heeft hij wel op tv gezien en Tandloos was zijn favoriet. Nu mag hij opeens met Stormsteen spelen en dat is even schakelen. Voor zijn spel begint bekijkt hij de video van DreamWorks Dragons by PLAYMOBIL op YouTube.
Met dit beeld voor ogen, gaat hij spelen met de Vikingen op eiland Berk. De groene draken vliegen uit… oei, er wordt er één bruut gevangen genomen door Drako op zijn schip. Hikkie en Astrid springen op de rug van Stormsteen en verslaan de slechterik Drako. Ze brengen de groene draak (wat in het échte Dragons-verhaal natuurlijk een tiran is) terug naar het eiland Berk. Daar is Stompum juist de vuurwerper aan het uittesten, ze worden bijna geraakt en belanden in zee. Een zeemeeuw ziet ze en haalt ze op.

De fantasie slaat duidelijk op hol. En dat is prima in dit rollenspel.


Als moeder van Mees en Pien pak ik nu Hikkie met zijn vlammenzwaard… ik ken de verhalen van Dragons beter dan mijn kinderen. Best raar… Op Berk zijn allerlei vallen uitgezet en een groene tiran valt er in. Mooi, die is ook weg. Ik haal Astrid met Stormsteen erbij en we geven Stompum een high five.
De kinderen moeten heel hard lachen omdat mama ook met Playmobil speelt. “Dat doe je toch niet?!”, roept Mees. Terwijl Pien zich geen moment bedenkt en geïnspireerd is door mijn versie en dit drakenavontuur weer naspeelt. We laten samen het schip nog eens flink op de golven bewegen, het zeil valt naar beneden, bovenop een tiran. Yes, dat hebben we goed voor elkaar. De drakenrijder Astrid komt er aan en helpt Hikkie weer op het eiland. En zo spelen we nog een hele tijd verder. Gezellig samen.

Conclusie
Mees was eerst wat terughoudend, want hé een jongen van elf speelt die nog met Playmobil? Nou, zeker wel! Dragons en Vikingen zien er superstoer uit en je kunt er veel avonturen mee beleven. “De boot is gaaf, die neem ik volgende keer mee in bad. En de blauwe draak is eigenlijk wel lief. Ik ga er zeker nog vaak mee spelen.”


Pien vindt alles aan Berk “zo schattig”. “De meeuwen zien er leuk uit en je kunt een emmertje vullen met visjes. Ik heb de schelpjes in zee gelegd. De valkuilen op het eiland zijn stoer en de stenenwerper werkt goed. De fakkels met lichtjes branden zo cool. Ik vind het Gaaf voor Kinderen.”


Mijn conclusie over deze set PLAYMOBIL Dragons is absoluut positief. Wat is alles tot in detail uitgewerkt. Je kunt zelf avonturen verzinnen of alles van de serie Dragons naspelen. Een zeer hoge speelwaarde.

Ik heb Astrid met Stormsteen op mijn bureau staan. Soms praat ik stiekem tegen ze ;-).


Wil jij nog meer weten over PLAYMOBIL Dragons? Kijk dan op de Playmobil website.