Spellen

Reis om de wereld

Met Monopoly zijn wij thuis altijd wel even bezig. In 2014 zelfs héél lang, want toen hebben we met My Monopoly zelf het bordspel gemaakt. Dit jaar doen we dat anders. Met ons 6-jarig meisje spelen we Monopoly Junior en dat kan in een half uurtje gespeeld worden. We zitten langer aan tafel tijdens het spelen van de nieuwe versie van dit wereldberoemde spel… dit keer reizen we de wereld rond met Monopoly Wereldeditie.

Langs Giethoorn en Amsterdam

Deze versie van Monopoly speelt eigenlijk hetzelfde als de originele versie, maar nu kun je Giethoorn en Amsterdam kopen. Gaaf! Speelgoedfabrikant Hasbro brengt de Monopoly Wereldeditie uit ter ere van de 80e verjaardag van het populairste bordspel ter wereld. De straten zijn vervangen door wereldsteden en pionnen zijn vervangen door toeristische trekpleisters, zoals de Eiffeltoren of het Vrijheidsbeeld.

We dobbelen wie er mag starten en vandaag gaat de Eiffeltoren als eerste van start. Oeh, de Sydney Opera House wordt gekocht en de volgende speler trekt een Here & Now kaart. En yes, daar gaat Giethoorn naar een nieuwe eigenaar. Het vastgoedspel voor snelle onderhandelaars gaat de één net even beter af dan de ander. Er worden wereldsteden aangekocht en zo verzamel je zo veel mogelijk stempels in je paspoort tijdens een reis rond de wereld. Wie het eerste een gevuld paspoort heeft, wint het potje.

Wij zijn zeer enthousiast over dit alom bekende bordspel in een nieuw jasje!