Gaaf voor Kinderen

Alles van Lego

Ben jij ook fan van Lego? Dan is LEGOLAND écht gaaf om te bezoeken. Ik bouw thuis graag grote dorpen en dierentuinen van die gekleurde steentjes, dus toen ik de brochure over LEGOLAND Billund in Denemarken zag, was mijn missie duidelijk. Dáár wilde ik heen! We zijn er pas geweest en het is écht leuk. Niet alleen voor mij (ik ben 4 jaar), maar ook voor papa’s en mama’s en broers en zussen tot een jaar of twaalf. Dit pretpark, gemaakt van Lego, moet je een keer zien en beleven.

De rit in de auto vond ik wat te lang, zelfs na kleine cadeautjes… ik voelde me niet helemaal lekker en negen uur rijden (700 km) is best lang. Maar toen ik onze bungalow op vakantiepark Lalandia Billund zag was ik meteen fit. Ik wil dan ook meteen naar het pretpark om Lego-steentjes te tellen, maar eerst gaan we naar Lalandia Center waar ik al snel het indoor speelparadijs Monky Tonky Land ontdek. Lekker spelen en rennen. Daarna een rondje lopen in het ‘Italiaanse dorpje’ met de AquaDome™, het grootste subtropisch zwemparadijs van Scandinavië, met jacuzzi's en unieke glijbanen waaronder de gigantische Tornado waterglijbaan. Mama doet boodschappen in de grote supermarkt, maar waarom eigenlijk… er zijn diverse restaurants. En ik wil ook wel bowlen, naar de speeltuin of indoor midgetgolfen.

Alles van Lego

De volgende dag gaan we naar het pretpark LEGOLAND! Op de plattegrond kun je zien dat er meer dan 50 attracties zijn; van achtbaan tot heuse verkeersschool en van draaimolens tot piratenschepen. Ik loop eerst langs gebouwen uit de hele wereld, allemaal van Lego-steentjes. En dan komen de Lego-treintjes in zicht. Hè, hè… nu kan ik eindelijk van dichtbij bewonderen hoe ze van die kleine Lego-blokjes treinen en bootjes in het groot maken. Ik ga overal in, want er is bijna geen rij. Gaaf! Een ritje in een safari-auto tussen de wilde beesten, hard racen in een achtbaan en varen langs dé belangrijke bouwwerken van Denemarken in een klein Lego-bootje. We lopen langs een indianendorp waar een grote indiaan broodjes verkoopt om boven het vuur op te warmen. Het ruikt heerlijk. Samen met mijn zusje speel ik in DUPLOLAND waar we van glijbanen roetsjen en op een politiebureau klimmen. Dan gaan we gekleurde vissen bewonderen in ‘Atlantis by SEA LIFE’. We lopen door een glazen tunnel en worden omringd door tropische vissen en er zwemt zelfs een haai boven mijn hoofd. Spannend. Tijd om uit te rusten! Dat doen we in LEGO Studios waar je met zo’n raar 3D-brilletje naar films kunt kijken. Bob de Bouwer met zijn team beleven een spannend avontuur in 3D…

 

Piraatjes

Helaas staat er een rij voor ‘Pirate Splash Battle’ en dan is ‘wait & play’ een uitvinding. Papa en mama blijven in de rij staan, terwijl ik met Lego en Duplo kan spelen. Maar dan zijn we aan de beurt en varen we in een heuse piratenboot en spuiten andere piraatje nat. Gelukkig zijn er droogkasten aanwezig. Ach, bij ‘Falck Fire Brigade’ word ik vast weer nat. Hier stap je met de hele familie in een brandweerauto om tegen elkaar te racen. Je moet een brandje (nep natuurlijk) blussen en zo snel mogelijk met je auto terug. Wij hebben gewonnen! Als we uit die brandweerauto’s komen staat er geen rij bij de nieuwe attractie ‘The Temple’. Wij hoppen dus in een Lego-auto en rijden binnen langs Lego-landschappen en schieten punten bij elkaar. De nieuwe ‘Pirate Water Falls’ – een waterspeeltuin – is ook open en daar spetter ik de rest van de dag.

Achtbanen

Er is nog zoveel meer te doen in het attractiepark LEGOLAND. Sommige attracties mag ik niet doen omdat ik te klein ben, zoals ‘Vikings River Splash’ waarbij je in een rond bootje over wild water vaart of de snelle achtbaan ‘X-treme Racers’. Maar ik mag wel in ‘The Dragon’ achtbaan. Gaaf! Eerst rijd je binnen langs een Lego-draak en dan dender je buiten in de achtbaan. Ook ‘Timber Ride’ is een coole achtbaan, daar mogen zelfs kleine kinderen in. Twee dagen lang geniet ik van LEGOLAND en slapen we in die mooie bungalow op Lalandia vakantiepark. Maar ik moet nog een keer terug… want ik wil graag in een Adventure kamer in LEGOLAND Hotel slapen (met ridders en prinsessen) én dan haal ik meteen mijn rijbewijs. Als je 7 jaar bent, kun je bij Peugeot Traffic School in een Lego-auto je rijbewijs halen.  

Gave weetjes:
-    LEGOLAND Billund is gebouwd met 58 miljoen Lego-stenen. Dat is wel 1.476 kilometer.
-    Gemiddeld heeft iedere persoon op aarde 52 Lego-stenen.

Meer informatie: www.visitdenmark.nl/legolandresort en www.arke.nl/legoland
Wij gebruikten het online kortingsbonnenboekje waarmee je in 2010 tot 20% (gezins)korting krijgt op ruim 50 Deense topattracties. www.visitdenmark.nl/korting