Gaaf voor Kinderen

Nieuwe achtbaan in LEGOLAND

alt

Zeventien Gentoo pinguïns hebben hun intrek genomen in Polar Land, het 12.500 m² grote nieuwe gebied in LEGOLAND dat begin mei opent. De belangrijkste nieuwe attractie van het familiepark in Zuid-Denemarken is de vanaf dan de Polar X-plorer, ’s werelds eerste achtbaan die een 5-meter vrije val combineert met een ritje tussen levende pinguïns.

Polar X-Plorer
Naast het pinguïnverblijf, het restaurant en de tot vliegsimulator omgebouwde Power Builder omvat Polar Land ook de nieuwste attractie: de Polar X-plorer. “Nieuwe jonge poolonderzoekers kunnen een bijzondere rit verwachten in de Polar X-plorer. De achtbaan heeft een topsnelheid van 65 km/u en voert de gasten door een ijswaterval, langs indrukkende pooldieren van LEGO®-stenen en dwars door een gigantische berg om vervolgens door het ijs te breken en 5 meter naar beneden te vallen. De snelheid neemt hierna af om de gasten de mogelijkheid te geven te genieten van de levende pinguïns”, vertelt Tom Christiansen, de eigen ontwerper van LEGOLAND die het nieuwe gebied heeft ontwikkeld.

Bijzondere evenementen
In LEGOLAND Billund zijn ook dit seizoen weer enkele dagen met speciale evenementen: Van 16-17 juni zijn er Star Wars Dagen met een indrukwekkende Star Wars optocht en een bouwwedstrijd. Bezoekers zijn van harte welkom in hun Star Wars kostuum. Op 30 juni is het Falck Dag. Falck is de naam van de Deense reddingsbrigade. Er is die dag een grote uitruk- en reddingsshow met brandweerwagens, politiemotoren en ambulances. Van 5 juli tot en met 2 augustus is er elke donderdagavond Western Avond in LEGOREDO Town met spareribs en live country muziek. In de herfstvakantie, van 13-21 oktober, staat LEGOLAND in het teken van griezelen. Er is een Scooby Doo Halloween Show en bezoekers kunnen meebouwen aan Halloween LEGO modellen. Klik hier voor meer informatie over het familiepretpark LEGOLAND.