Gaaf voor Kinderen

Benidorm richt vizier op families en jongeren

Met vijf themaparken, lange zandstranden, een ondiepe en kalme zee, volop watersportactiviteiten, hotels en campings met kinderanimatie, boottochten naar het Peacock eiland, varen in de Aquascope met glazen bodem, met een segway door het centrum kruisen en een aangenaam klimaat is Benidorm een zeer kindvriendelijke familievakantiebestemming. ‘Onze badplaats heeft het imago een grijze golf bestemming te zijn maar feitelijk bieden we veel meer vertier voor kinderen en jongeren,’ stelt Yolanda Pickett Fernández, directrice van het Visit Benidorm verkeersbureau.

Attractieparken walhalla

Kinderen en jongeren komen tijd tekort in de vijf attractieparken die de badplaats telt. Voor avontuurlijk ingestelde jongeren is het pretpark Terra Mítica met veel thrill rides een aanrader. Jong en oud kunnen in het dierenpark Mundomar genieten van onder meer dolfijnen en zeeleeuwen shows en zelfs met een dierenverzorger een privé rondleiding krijgen en zelf dieren voeren. Pal ernaast ligt de attractie van Spanje voor waterratten - Aqualandia, met verschillende zwembaden, glijbanen en waterattracties  voor het hele gezin.

Voor wie geen genoeg krijgt van  waterpret is er het tweede waterpark Aqua Natura: ideaal voor gezinnen want ouders kunnen zonnebaden en tegelijkertijd hun kinderen in de gaten houden.

Terra Natura is een dierentuin met een oppervlakte van 320.000 vierkante meter en heeft meer dan 1500 dieren verdeeld over vier zones; Pangea, Amerika, Azië en Europa. Het park heeft op knappe wijze het concept van ‘zooimmersion’ toegepast, de habitat van de dieren is zodanig ontworpen dat je er steeds een prachtig zicht op hebt.

Actief!

Wie denkt dat Benidorm alleen zon, zand en zee is komt bedrogen uit. Ook toeristen die sportieve activiteiten zoeken komen volop aan hun trekken; duiken, kabelskiën, kajakken, golfen, mountainbiken en trektochten door de Sierra Helada, bergklimmen, parapenten en paardrijden zijn enkele activiteiten die volop worden aangeboden. www.visitbenidorm.es.