Gaaf voor Kinderen

Drakenschip en Vinkingtorens in Deens attractiepark

 

Bij attractie/pretparken in Denemarken dacht ik tot voor kort alleen aan Legoland. Nu weet ik wel beter, want vakantieland Denemarken heeft veel meer te bieden. Trouwens, niet alleen op gebied van attracties… ook de natuur, cultuur, dorpjes en steden en culinair gezien (de ijsjes zijn formidabel) is Denemarken één van mijn favoriete plekken. Het nieuws over de twee nieuwe attracties in het nieuwe themagebied van pretpark Djurs Sommerland doet mij goed! Nu wil ik helemaal ontzettend graag de komende meivakantie naar Denemarken.

Vikingland

Djurs Sommerland is opgedeeld in de themagebieden Piratenland, Mexicoland, Westernland, Waterland, Afrikaland, Lilliputland en Sommerland. Het nieuwe Vikingland vormt het achtste themagebied en zal voorzien worden van een aantal visuele effecten, zodat bezoekers zich in een heus land van Vikingen wanen. Het nieuwe themagebied biedt twee nieuwe attracties: een Drakenschip en twee Vikingtorens. Het Drakenschip is een dertienmeter lange Vikingboot in een groot meer, te bereiken via een loopbrug. Eenmaal aan boord zal het schip tot twintig meter hoogte door de lucht schommelen. In de andere nieuwe attractie van het Vikingland, de twee Vikingtorens, kunnen bezoekers zichzelf via touwen omhoog hijsen naar de top, acht meter boven de grond. Het is een ware krachtproef met een fraai uitzicht over het familiepark als beloning. 

Attracties voor het hele gezin

Behalve grote thema-attracties en achtbanen heeft Djurs Sommerland diverse picknickvelden, een groot Waterland en meer dan zestig attracties voor het hele gezin. Djurs Sommerland heeft een grootte van ongeveer zeventig voetbalvelden en is het grootste Sommerland van Scandinavië. Het is ook de nummer vijf toeristenattractie van Denemarken en de grootste attractie van de regio Midden-Jutland.

Djurs Sommerland is in 2014 geopend van 10 mei tot 19 oktober. Het Waterland is geopend van 29 mei tot 24 augustus. Het nieuwe Drakenschip opent op 5 juni. Het seizoen wordt afgesloten met Magisch Halloween van 11-19 oktober.

De streek Djursland biedt naast Djurs Sommerland onder andere verschillende dierentuinen, stranden en fiets- en wandelmogelijkheden in Nationaal Park Mols Bjerge. Aarhus, de tweede stad van Denemarken met onder meer openluchtmuseum Den Gamle By, ligt op slechts een half uurtje rijden. Meer informatie over Djursland en Djurs Sommerland: visitdenmark.nl/kindvriendelijk