Gaaf voor Kinderen

Boerderijland in Djurs Sommerland

Djurs Sommerland werd vorig jaar ook uitgeroepen tot 'Beste Sommerland van het Noorden' en 'Beste pretpark van Denemarken'. Mooie titels die ook in 2015 behouden willen worden. Vandaar dat dit ‘land’ uit gaat breien maar tien nieuwe attracties! Pretpark Djurs Sommerland in het kindvriendelijke Denemarken zal bij de seizoensopening in mei jong en oud laten kennismaken met Boerderijland. Een bijzonder land, met maar liefst tien nieuwe attracties, waaronder een gezinsachtbaan en enkele attracties die geheel nieuw zijn voor Scandinavië. 

 

Tien nieuwe attracties

Pretpark Djurs Sommerland is opgedeeld in de themagebieden Piratenland, Mexicoland, Westernland, Waterland, Afrikaland, Sommerland en het in 2014 geopende Vikingland. Boerderijland komt in de plaats van Lilliputland en zal nog eens de helft meer ruimte in beslag nemen, in totaal 7500 m². Het achtste themagebied in Djurs Sommerland draait om het thema Boerderij en zal tien nieuwe attracties bieden, waaronder de gezinsachtbaan. Er zullen verder vakwerkhuizen met rieten daken te zien zijn, evenals watermolens, landbouwmachines en reuzengroenten.

Praktische informatie

Behalve achtbanen heeft Djurs Sommerland diverse picknickvelden, een groot waterspeelparadijs en meer dan zestig attracties voor het hele gezin. Djurs Sommerland heeft een grootte van ongeveer zeventig voetbalvelden en is het grootste Sommerland van Scandinavië. Het is ook de nummer vijf toeristenattractie van Denemarken en de grootste attractie van de regio Midden-Jutland.

Djurs Sommerland is in 2015 geopend vanaf 1 mei (enkele dagen uitgezonderd). Het seizoen wordt afgesloten met Magisch Halloween van 10-18 oktober.

Djurs Sommerland werd opgericht in 1981 en ligt in Nimtofte, in de streek Djursland in het oosten van Jutland, op nog geen achthonderd kilometer van Utrecht.

Meer informatie over familiepark Djurs Sommerland en de gezinsvriendelijke streek Djursland: www.visitdenmark.nl/kindvriendelijk