Gaaf voor Kinderen

Nieuw Amsterdam in Madurodam

Alles in miniatuur… dat is Madurodam in Den Haag. Maar het openluchtpark biedt nog veel meer, namelijk doe-dingen (een klompje maken, bootje laten varen) en indoor attracties. Eind juni 2017 is de spectaculaire familieattractie in replica van Schreierstoren geopend.
Aan boord
Bezoekers betreden een replica van de Amsterdamse Schreierstoren en stappen aan boord van De Vergulde Bever voor een 15 minuten lang durend spektakel. De Schreierstoren was dé plek in de 17de eeuw waar avonturiers op ontdekkingsreis vertrokken. Nieuw Amsterdam is de vierde ‘grote’ indoor-attractie in het park en sluit aan bij de ambitie van Madurodam om de bekende miniaturen te combineren met interactief vermaak.
Op ontdekkingsreis
Je gaat in de attractie terug naar de 17de eeuw. Stap de Schreierstoren in en ga op ontdekkingsreis. Gevolgd door een voorshow in een deinend schip en een high tech hoofdshow met speciale effecten. Aan boord van De Vergulde Bever vaar je van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de stad die tegenwoordig bekend staat als New York. Je wordt aan het werk gezet: vuur bijvoorbeeld een kanon af! 

  


Joris van Dijk, directeur van Madurodam: "Het is een indrukwekkend en leerzaam verhaal waar we als Nederlanders trots op mogen zijn. De attractie is door onszelf gebouwd en bevat oneindig veel details. Door gebruik te maken van licht, geluid, bepaalde trillingen en zelfs een watereffect voel je je als bezoeker echt onderdeel van de attractie. Ieder bezoek aan Nieuw Amsterdam zorgt zo keer op keer voor nieuwe ontdekkingen, spanning en avontuur”.

Dit jaar bestaat Madurodam in Den Haag al 65 jaar.

Wat een feest! Op www.madurodam.nl is veel informatie te vinden over alle miniaturen.